Tombol az influenza a Dunaszerdahelyi járásban, rengeteg a beteg

2023. december 5. - 10:37 | Régió

Az elmúlt héten 22,74 százalékkal nőtt az akut légúti megbetegedésben, köztük a COVID-19-ben, valamint 60,98 százalékkal az influenzaszerű megbetegedésben szenvedők száma Nagyszombat megyében.

Tombol az influenza a Dunaszerdahelyi járásban, rengeteg a beteg
Fotó: archív

7181 felső légúti megbetegedést, köztük 1278 influenzaszerű megbetegedést regisztráltak - tájékoztatott Tomáš Hauko, a Nagyszombati Regionális Közegészségügyi Hivatal igazgatója.

A legtöbb beteg a Dunaszerdahelyi járásban, az öt évnél fiatalabb gyerekek körében volt. „A 48. naptári héten kilenc alapiskolát és két óvodát zártak be Nagyszombat megyében" - mondta Hauko. A Galántai járásban három óvodában és két alapiskolában, a Senicai és a Nagyszombati járásban két óvodában, a Galgóci (Hlohovec) és a Szakolcai (Skalica) járásban pedig egy-egy óvodában szünetelt a tanítás. Az megbetegedések 3,3 százaléka járt szövődménnyel, a leggyakrabban középfülgyulladással.

Helyi influenzajárványokat is regisztráltak. A felső légúti megbetegedések megnövekedett száma miatt a Nagyszombati Egyetemi Kórházban látogatási tilalmat rendeltek el az aneszteziológiai és az intenzív osztályon, a hosszú távú ápolásra szoruló betegek részlegén, a geriátrián és a tüdőosztályon.


(TASR)