Tombolnak a zivatarok a Csallóközben, másodfokú árvízriasztás a Dunaszerdahelyi járásban (VIDEÓ)

2019. augusztus 25. - 08:58 | Régió

Szombaton éjszaka megérkeztek az ország nyugati részére a viharfelhők, a csapadékból és a zivatarból pedig a Csallóközben élők is jócskán kaptak.

Tombolnak a zivatarok a Csallóközben, másodfokú árvízriasztás a Dunaszerdahelyi járásban (VIDEÓ)
Fotó: ÖTT Nemeshodos - DHZ Vydrany - Facebook

Heves zivatarok tombolnak szombat éjszakától az ország nagy részén. Többfelé nagy mennyiségű csapadék esett, utcákat, pincéket árasztott el a víz.

Szombaton éjszaka villámoktól volt fényes az égbolt a Dunaszerdahelyi járásban is. Olvasónk Dunaszerdahelyen készítette az alábbi videót.

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt a meteorológusok másodfokú árvízriasztást rendeltek el a Dunaszerdahelyi, a Galántai és a Nagyszombati járásban. A Komáromi, a Vágsellyei, a Szenci és a Pozsonyi járásban elsőfokú figyelmeztetés lépett életbe.

A Dunaszerdahelyi járás egyes településein szükség volt az önkéntes tűzoltókra, a csapadékvíz ugyanis utcákat és pincéket árasztott el. Hodosban például már a kora reggeli óráktól szivattyúzzák a vizet a helyi önkéntes tűzoltók, és egyúttal arra figyelmeztetik a községen áthaladókat, hogy óvatosan közelekedjenek a vízzel elárasztott utcákon. Hasonló a helyzet például Diósförgepatonyban, Felsőpatonyban, Szentmihályfán és Bakán is. Részletek...

Az előrejelzés szerint az ország nagy részén vasárnap is várhatók zivatarok, egész nap elsőfokú riasztás lesz érvényben.


(shmú/para)

Címkék: zivatar, vihar, időjárás