Tömegek várták Putyin farkasait Párkányban és a Slavínnál

2019. május 6. - 08:55 | Belföld

A hírhedt nacionalista orosz motorosbanda, az Éjjeli Farkasok szombaton érkeztek meg Szlovákiába.

Tömegek várták Putyin farkasait Párkányban és a Slavínnál
Fotók: Night Wolves MC Europe - Facebook

Az eredeti tervek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök motoros bandája - amely a második világháborúban aratott szovjet győzelem emléke alkalmából motorozza végig évente a Moszkva-Berlin útvonalat - szombaton 18 óra környékén érkezett volna Párkányba. Az esemény megmozgatta a párkányiakat: több száz fős tömeg várta a motorosokat, ők azonban a vártnál jóval később, csak a késő esti órákban érkeztek meg.

Többen addigra megunták a várakozást, és mivel az időjárás sem kedvezett, hazaindultak, a legkitartóbbak azonban tapssal üdvözölték a megközelítőleg 150 fős bandát a városban.

Az Éjjeli Farkasok a párkányi Vadas termálfürdőben töltötték az éjszakát, majd vasárnap Pozsony felé vették az irányt, ahol megkoszorúzták a második világháborúban elesett szovjet katonáknak állított emlékművet, a Slavínt. Előtte Besztercebányán és Zólyomban is megálltak.

A Putyin közeli barátja, Alekszander Zaldosztanov által vezetett motorosklubot Besztercebányán tüntetők várták: Éjszakai Cicák címmel szervezett békés tiltakozást a Nem a mi városunkban nevű civil szervezet.

A motorosok a közösségi oldalukon azt írták, többször megtették már ugyanezt az utat Berlinbe, közben sok mindent megéltek, de ilyen élményben még nem volt részük: "Hősies, becsületes és kedves emberek, köszönjük! Ráadásul útban Párkány felé, sötétben, esőben, néhány óra után is emberek várnak bennünket az utcákon. Hihetetlen! Nem tudtunk mindenhova odaérni időben, de képesek voltak ránk türelmesen és jókedvvel várni" - írták a Facebookon, és egyúttal az egyik legjelentősebb emlékhelynek nevezték a Slavínt.

(para)