Tömeges tesztelés: Délelőtt pangtak az ürességtől a mintavételi helyek Alsókubinban és Námestovón

2020. október 25. - 13:23 | Régió

A reggeli, délelőtti órákban az alsókubini és a námestovói mintavételi helyeken kevés embert lehetett látni.

Tömeges tesztelés: Délelőtt pangtak az ürességtől a mintavételi helyek Alsókubinban és Námestovón
Fotó: TASR

Az alsókubini városi hivatal azonban ezt annak tudja be, hogy vasárnap délelőtt sok a teendő otthon. "Arra számítunk, hogy kora este, illetve este érkezhetnek többen" - mondta Matúš Lakoštík alpolgármester.

Námestovo városában is alig voltak a reggeli órákban a mintavételi helyeken. Dušan Jendrašík, a városi hivatal vezetője szerint. Mint mondta, pénteken volt a legsúlyosabb a helyzet, szombaton már visszafogottabb tömeg érkezett a tesztelésre. "Úgy gondolom, hogy jól teljesítettünk, ma viszont eddig még csak elszórtan érkeztek emberek" - mondta.

Alsókubin polgármestere, Ján Prílepok délben üzent a lakosságnak, hogy ne halogassák az utolsó pillanatig a tesztelést. "A hadsereg jelezte, hogy az utolsó embert 19.30-kor engedik be. A mintavétel ugyan csak 3 percig tart, a várakozás azonban 20-30 percet vesz igénybe. Ha túl sokan maradnak a végére, nem lesz kapacitás arra, hogy mindenkit leteszteljenek" - fogalmazott.

A polgármester közölte azt is, hogy tudomása szerint az eddigi részvétel elérte az alsókubini lakosság 70%-át, ám az eredményen még bizonyára valamennyit torzít majd, ha tesztelésen résztvevők közül többen nem a város lakosai.

(TASR)