A tömörfa bútor hosszú távra szóló bölcs választás

2022. július 14. - 11:11

Nagyon régóta készítenek az emberek bútorokat sokféle anyag felhasználásával. Ezek egyike a fa, melyben nem csupán az a remek, hogy már eleve – viszonylag – egyszerűen fel lehetett és lehet ma is dolgozni, hanem tartós, ellenálló és nagyon egyedi. 

Ma sincs ez másképpen. Ha egy tömörfa bútor megvásárlása mellett döntesz, nagyon hosszú ideig téged, és akár még a leszármazottaidat is hűen kiszolgáló darabot kapsz, ha szépen ápolod és vigyázol rá.

A tömörfa bútor hosszú távra szóló bölcs választás

Miért kiváló választás mindig egy tömörfa bútor?

Ha megnézed a DODO tömörfa kollekciójának darabjait, akkor azonnal megérted, hogy miért is kiváló választás egy tömörfa bútor. Ezeknek a tárgyaknak igazán stabil és időtálló a szerkezetük, mindet 100%-ban természetes fából készítették, és nagyon egyedivé tudják varázsolni azt a helyiséget, ahová kerülnek.

Legyen szó étkezőasztalról, dohányzóasztalról vagy polcokról, de akár egy egyedi fali fogasról, minden egyes darab garantáltan az adott tér ékessége lesz majd. Odavonzza a tekinteteket. Emellett a tömörfa bútorok rendkívüli ellenálló képességükről is ismertek, funkcionálisak, esztétikusak és a dizájnjuk is kifogástalan. Általában csak üveggel és fémmel kombinálják, hogy minél jobban megőrizzék ezzel is a természetességet.

Azok a csodálatos fa alapanyagok…

A DODO webáruházában több mint 1200 fából készült bútor között válogathatsz. Nagyon kedvelt tömörfa bútorhoz használt alapanyag a tűlevelűek, a lombos fák, a trópusi fák és a szórtlikacsú fák.

A tűlevelűek nagyon népszerűek mind bútorok készítéséhez, mind egyéb berendezési tárgyak gyártásához, mint a nyílászárók, burkolatok, asztalostermékek. A bútorok készítéséhez általában a tölgy a leggyakrabban használt lombos fa, a vadcseresznye és a madárcseresznye pedig a belsőépítészet egyik legkedveltebb anyagává vált.

A dióból, a bükkfából és az egyéb szórtlikacsú fafajtákból is csodálatos és nagyon egyedi tömörfa darabokat vásárolhatsz. Rendkívül nagy a trópusi fák ellenálló képessége a környezeti hatásokkal szemben, a DODO kínálatában is egyre több ébenfa és palisander tömörfa bútorra bukkanhatsz.

Hogyan ápold őket?

Ahhoz, hogy tényleg sok ideig hű társad lehessen a gondosan kiválasztott bútordarab, megérdemli, hogy te is megháláld szépségét és eleganciáját. Ehhez a gondos ápolása ugyanúgy hozzátartozik, mint ahogy te is minden nap törődsz a bőröddel, a hajaddal és a fogaiddal.

Töröld le a tömörfa bútorokról a rárakódott port rendszeresen úgy, hogy közben ne sértsd meg a felületét, és használj speciálisan az adott fához ajánlott bútorápolókat! Ezzel bizony nagyon sok évvel meg tudod hosszabbítani ezeknek az elegáns és egyedi daraboknak az élettartamát. Mellőzd a klórtartalmú szereket! A lenmagolajat többen ajánlják majd neked, de ez egyáltalán nem jó választás, mert eltömíti a pórusokat, és sokkal sötétebb lesz tőle a fa felülete. Óvd a bútort a nagy szárazságtól, de a túl magas párától is!

(PR-cikk)