Tönkrement a Zsolna, likvidálás alatt az egyik legsikeresebb szlovák fociklub!

2020. március 30. - 15:03 | Sport

Óriási problémákkal küzd a Fortuna Liga aktuális idényének második helyezettje, az MŠK Žilina.

Tönkrement a Zsolna, likvidálás alatt az egyik legsikeresebb szlovák fociklub!
Fotó: SITA

A Šport.sk portál szerint 15 játékosnak felmondtak, a klub pedig likvidáció alatt van.

A portál közlése szerint március 27-én, múlt pénteken a klub egyedüli tulajdonosa, a PRETO spol. s.r.o. úgy döntött, hogy megszünteti az MŠK Žilina klubot - ezt közölte Rastislav Otruba csődbiztos. Megerősítette, hogy az eljárás elején járnak, és felmondtak a játékosoknak, akik a felmondási idő végén, egy hónap múlva szabadon átigazolhatnak máshova.

A hétszeres szlovák bajnok, amely még a Bajnokok Ligájában is szerepelt, a csődeljárás elején jár, hivatalosan akkor szűnhet meg, amikor a likvidációs eljárás véget ér. Ugyanakkor Otruba szerint semmilyen fociszövetségi előírás nem gátolja, hogy a csapat folytassa a bajnokságot a likvidáció alatt, ha netán az újraindul.

A SME megpróbálta elérni a klub tulajdonosát, Jozef Antošíkot, de nem vette fel a telefont, és nem kívánt nyilatkozni Karol Belaník klubelnök sem.

A koronavírus-járvány miatt a Fortuna Liga idei idényét felfüggesztették, és kérdéses, hogy egyáltalán lejátsszák-e a rájátszás mérkőzéseit.

A zsolnai sárga-zöldek 2002-ben, 2003-ban, 2004-ben, 2007-ben, 2010-ben, 2012-ben és 2017-ben bajnokok lettek, a 2010/11-es idényben pedig beküzdötték magukat a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ahol azonban mind a hat mérkőzésüket elvesztették.

(Šport.sk)