Török építészmérnöknek adták ki magukat a társkeresőn - a rendőrség letartóztatta őket

2022. augusztus 3. - 12:52 | Külföld

A magyarországi nyomozók kitartó munkájának köszönhetően egy nigériai férfi és két magyar nő bűnös tevékenységére derült fény.

 
Török építészmérnöknek adták ki magukat a társkeresőn - a rendőrség letartóztatta őket
Fotó: Pixabay/illusztráció

Egy 50 éves nő tett bejelentést 2021. július végén, hogy egy társkereső alkalmazáson keresztül összeismerkedett egy férfivel, aki török építészmérnöknek adta ki magát. Körülbelül 1 hónapig írogattak egymásnak, majd a férfi azt állította, hogy egy nagy értékű csomagot küldött a bejelentőnek. Rábírta a nőt, hogy a csomag behozatali vámjaként egy általa megadott pénzintézetnél vezetett bankszámlára és névre fizessen be 900 eurót, aminek ő eleget is tett.

A csomag nem érkezett meg és a férfi is elérhetetlenné vált.

Az ügyben a szekszárdi rendőrök nyomozni kezdtek és eljutottak a bankszámla tulajdonosához, egy 51 éves budapesti nőhöz. Megállapították, hogy a számlaszámára több hasonló befizetés is érkezett más károsultaktól több, mint 7500 euró értékben.

A nyomozók a nőt gyanúsítottként hallgatták ki pénzmosás gyanúja miatt. Ennek során beismerő vallomást tett és elmondta, hogy a számlanyitásra egy magyar nő és egy afrikai férfi vette rá. A számlán lévő pénzt a későbbiekben a magyar nőnek kellett átadnia.

A bűnügyesek a továbbiakban azt is megállapították, hogy az 51 éves nőnek más bankoknál is voltak bankszámlái, melyekre 50 ezer - 70 ezer euró érték közötti, eddig ismeretlen károsultak által befizetett pénz érkezett. Ezt is az említett magyar nőnek kellett átadnia.

A rendőröknek a nyomozás során sikerült a magyar nőt és az afrikai férfit megtalálni. Kiderült, hogy egy házaspárról van szó, akiknek már korábban is voltak hasonló ügyeik.

A 40 éves magyar nőt és a 35 éves nigériai állampolgárságú férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki csalás miatt. Előbbi tagadta a bűncselekmények elkövetését, társa pedig nem tett vallomást.

A férfit ezt követően őrizetbe vették.

A hatóságok az ügyben tovább folytatják a vizsgálatot.


(police.hu)

Címkék: csalás, társkereső