A török kormánnyal rokonszenvező hackerek indítottak támadást a Twitteren

2017. március 15. - 13:17 | Tech

Több ezer Twitter-fiókot törtek fel a török kormánnyal rokonszenvező hackerek és horogkeresztet, valamint Németországot és Hollandiát "nácinak" nevező bejegyzéseket tettek közzé.

A hackerek támadása olyan ismert, nagy számú követővel rendelkező profilokat vett célba, mint amilyen Boris Becker német teniszcsillagé, Klaas Heufer-Umlauf német műsorvezetőé, a Pro7 német tévécsatornáé, az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezeté vagy a Forbes magaziné.

Az oldalakon a #Nazialmanya (#Nácinémetország), #Nazihollanda (#Nácihollandia) és a Találkozunk április 16-án! mondat jelent meg a horogkereszt kíséretében. Április 16-án Törökországban népszavazást tartanak az elnöki hatáskörök Recep Tayyip Erdogan török elnök által szorgalmazott kiszélesítéséről.

A hackerek valószínűleg a The Counter nevű kiegészítő alkalmazás segítségével juttatták el a szóban forgó Twitter-felületekre üzenetüket. Az ehhez hasonló, Twitter-fiókhoz csatolt applikációk segítségével könnyedén helyezhetők el hírek a felhasználó oldalán.

Az elmúlt napokban eldurvult a török politikusok európai országokba tervezett kampányrendezvényeivel kapcsolatos vita. A török kormány "náci módszerekkel" vádolta meg Németországot és Hollandiát, amiért megakadályozták politikusai fellépését a török népszavazáshoz kapcsolódó kampányrendezvényeken.

(MTI)

Címkék: hackerek