Törölt járatok és szinte állandó késések – egyre több a probléma a Dunaszerdahely–Pozsony vasúti szakaszon (FOTÓK)

2022. július 12. - 11:52 | Régió

Péntektől hétfőig hét járatot töröltek a Pozsony és Komárom közti vasúti szakaszon – mutatott rá a Hospodárske noviny.

Törölt járatok és szinte állandó késések – egyre több a probléma a Dunaszerdahely–Pozsony vasúti szakaszon (FOTÓK)
Fotók: Cséfalvay Á. András - archív (További fotókért kattints a képre!)

A lap megkeresésére Úszor polgármestere, Sojka Zoltán elmondta, a helyzet katasztrofális, mert teljes járatokat törölnek, vagy késnek a vonatok, ezért a vasúti közlekedés nem megbízható alternatívája lett az utazásnak. „Ha reggel munkába kell menni, és nem tud róla, hogy kiesik a járat, illetve ez az információ későn érkezik, nem marad más, mint megvárni a következő járatot, vagy saját autóval útra kelni” – tette hozzá.

A HNonline szerint a helyzet jövő évtől változhat, a minisztériumhoz ugyanis már beérkeztek a Pozsony – Dunaszerdahely – Komárom vasútvonal üzemeltetésére kiírt versenypályázatra a jelentkezések. Egyelőre nem világos, hogy pontosan mely cégek jelentkeztek, ezt az Andrej Doležal vezette közlekedési tárca egyelőre nem akarta pontosítani. Szóvivője arra hivatkozott, hogy még ellenőrizniük kell, a pályázók teljesítették-e a kiírás kritériumait.

A versenypályázat nyertese 10 évre kapja meg a jogot a vasútvonat üzemeltetésére. 2012-ben a RegioJet vette át a szakaszt, és sikerült az utasok számát az addigi 800 ezerről 4 millióra növelniük. Amióta a vonalat visszavette az állami vasúttársaság, az utasok száma ismét jelentősen csökkent: tavaly 1,2 millió utast szállítottak, idén májusig pedig 640 ezer embert – írja a HN.

A lapnak időközben két közlekedési vállalat, az Arriva és a RegioJet is megerősítette, hogy nem vesznek részt a versenypályázatban, a jelenlegi üzemeltető, az állami Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) viszont igen.

Az állami cég szerint a vasúti szakasz üzemeltetése során fellépő problémákat elsősorban az infrastruktúra hiányosságai okozzák. „Sok a sorompó nélküli átkelőhely, és gyakoriak a karbantartások az infrastruktúra rossz állapota miatt, így átmenetileg korlátozni kell a sebességet” – magyarázta a bonyodalmakat Tomáš Kováč, a cég szóvivője, és egyúttal emlékeztetett arra, hogy amennyiben az egyik reggeli járat nem várt komplikáció miatt késik, az hatással van az összes többi csatlakozásra is a nap folyamán.

Az állami cég azt is kifogásolja, hogy míg az állam fél milliárd eurót invesztált az R7-es gyorsforgalmi út megépítésébe, az elmúlt évtizedben mindössze 11 millió eurót költöttek a Komárom–Pozsony vasútvonal infrastruktúrájának feljesztésére.

A szóvivő szerint már régóta emlegetik a legalább részleges dupla nyomvonalat, valamint a villamosítást, de kevésbé költségek megoldások is segíthetnének, mint a váltók cseréje.


(HNonline.sk)