Törölték az asszisztens feltételes börtönbüntetését, aki „feltörte” Kaliňák bankszámláját

2020. január 21. - 16:04 | Belföld

A Legfelsőbb Bíróság törölte Filip Rybanič felfüggesztett börtönbüntetését, aki Jozef Rajtár (SaS) parlamenti képviselő asszisztenseként információkat szivárogtatott ki Robert Kaliňák számlamozgásairól.

Törölték az asszisztens feltételes börtönbüntetését, aki „feltörte” Kaliňák bankszámláját
Fotó: TASR

Alexandra Važanová a Legfelsőbb Bíróságtól elmondta: a szenátus a vádlott fellebbezését követően törölte a Pozsonyi Kerületi Bíróság ítéletét, az ügyet pedig további eljárás céljából visszaszolgáltatta. A Legfelsőbb Bíróság megállapította, hogy a vádlott fellebbezése megalapozott, továbbá a kerületi bíróság az üggyel kapcsolatban helytelen jogbesorolást alkalmazott. Az ügy tehát visszakerül a Pozsonyi Kerületi Bíróságra.

Filip Rybanič Jozef Rajtár (SaS) parlamenti képviselő asszisztense volt amellett, hogy a Tatrabankánál dolgozott. Onnan szerzett meg olyan információkat, miszerint Robert Kaliňák magánszámláján megjelentek bizonyos összegek Ladislav Bašternáktól, márpedig a vele folytatott üzleti viszonyát az akkori belügyminiszter tagadta. Banktitok megsértéséért Rybaničot 2018 szeptemberében három év felfüggesztett börtönre ítélték, öt év próbaidővel.


tvnoviny.sk/para