Torontói filmfesztivál - George Clooney, Angelina Jolie és Darren Aronofsky új filmjeit is vetítik

George Clooney Suburbicon című krimivígjátékát, Angelina Jolie kambodzsai drámáját és Darren Aronofsky horrorfilmjét is műsorára tűzi szeptemberben a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF).

Piers Handling és Cameron Bailey, a kanadai filmmustra programszervezői kedden hozták nyilvánosságra a szeptember 7. és 17. között zajló fesztivál műsorának számos filmjét. A válogatásba olyan alkotások kerültek, mint Joe Wright Winston Churchillről szóló életrajzi drámája, a The Darkest Hour Garry Oldmannel a főszerepben, Guillermo del Toro hidegháborús meséje, a The Shape of Water, Martin McDonagh Three Billboards Outside Ebbling, Missouri című filmje és Alexander Payne Downsizing című társadalmi szatírája Matt Damonnal és Kirsten Wiiggel, amelyet Torontót megelőzőleg a velencei filmfesztiválon is láthat a közönség.

Várakozás övezi George Clooney új rendezését, a Suburbicon című krimivígjátékot, Angelina Jolie First They Killed My Father című kambodzsai történelmi drámáját és Darren Aronofsky Mother! című horrorfilmjét, amelynek főszerepét Jennifer Lawrence alakítja.

A kanadai fesztiválon mutatkozik be rendezőként Andy Serkis színész, aki Breathe című alkotását kíséri el, és Greta Gerwig is, aki a Lady Bird című debütáló filmjével érkezik, melyben Saoirse Ronan sacramentói tinédzsert játszik, aki szeretné megmenteni a faluját.

A TIFF programjában több sportfilm is szerepel, köztük a The Battle of the Sexes a Billie Jean Kinget alakító Emma Stone és a Bobby Riggset játszó Steve Carell közreműködésével. Az I, Tonyában Margot Robbie látható Tonya Harding szerepében, a The Catcher Was a Spy című baseballfilmben pedig Paul Rudd jelenik meg a baseballjátékos és második világháborús hírszerző Moe Berg alakjában.

A Mustang című filmjével nagy figyelmet keltett Deniz Gamze Erguven a Kings című, Los Angeles-i zavargásokról szóló munkájával jelentkezik, amelyben Halle Berry és Daniel Craig is játszik. A fesztiválközönség pedig David Gordon Green Stronger című, a tragikus bostoni maratonról szóló drámáját is megtekintheti Jake Gyllenhaal és Tatiana Maslany főszereplésével.

Luca Guadagnino olasz rendező Call Me by Your Name című romantikus filmjét és Dee Rees rasszizmussal foglalkozó déli drámáját, a Mudboundot ugyancsak műsorra tűzik. A Torontói Filmfesztivált Olivier Nakache és Eric Toledano rendezésében a C'est La Vie! című francia esküvői komédia zárja.

MTI/para