Törpenövésű fiatal nő hozta világra gyermekét a kassai kórházban

2022. február 7. - 19:00 | Régió

A kassai AGEL kórházban achondroplasiás, vagyis törpenövésű fiatal nő hozta világra gyermekét. A Larának keresztelt csecsemő a „mágikus” napon, vagyis 2022. február 2-án látta meg a napvilágot.

Törpenövésű fiatal nő hozta világra gyermekét a kassai kórházban
Annamária és kislánya, Lara (A kassai AGEL kórház felvételei)

A kórház tájékoztatása szerint az anyuka, Annamária (27) csupán 123 cm magas, életöröme viszont hatalmas. Imád utazni és nagyon szereti a családját. A gyönyörű kislány 45 centiméterrel és 2690 grammal született – áll a kórház közleményében.

Az édesanya szerint a szülés komplikációk nélkül zajlott, és minden „pörgősen” ment. „Nagyon gyors volt. Az első 24 óra volt végtelenül hosszú, mert már csak a kisbabával szerettem volna lenni. Most már élvezzük egymás társaságát” – mondta a boldog Annamária.

Az újdonsült édesanya szlovákiai, Bécsben tanul, ott találkozott férjével is, aki Dubaiból származik.

„A lányom különböző vizsgálatokon esett át, és mivel a férjem „normális” magasságú, nagy valószínűséggel Larának nem lesz achondroplasiája” – mondta a boldog anyuka.

A vele egy cipőben járó hölgyeknek azt tanácsolja, hogy ne zavarja őket a magasságuk, bátran vállaljanak kisbabát. „A szlovák emberek közül sokan előítéletesek, külföldön kevesebb ilyennel találkozom” – tette hozzá.

(čas.sk)