Törvényesen vágták ki a fákat az érsekújvári öregkórháznál

2019. február 25. - 13:10 | Régió

Legálisan vágták ki a fákat Érsekújvárban, az öregkórház mellett. Ezt az Érsekújvári Járási Hivatal állapította meg, miután kivizsgálta az ügyben tett lakossági bejelentést.

Törvényesen vágták ki a fákat az érsekújvári öregkórháznál
Fotók: novezamky.snes24.sk

A városi hivatal korábban engedélyt adott az AMV Slovakia, s.r.o. magántársaságnak a kórház melletti magánterületen lévő fák kivágására, melyet tavaly decemberben kezdtek meg. A vizsgálat eredménye szerint olyan inváziós fajokat távolítottak el, mint a mirigyes bálványfa és a kőrislevelű juhar. „A törvény értelmében a telektulajdonos köteles az ilyen fafajtákat eltávolítani” - tájékoztatott az érsekújvári városháza.

Az Érsekújvári Járási Hivatal Környezetvédelmi Főosztálya végül megállapította, hogy a környezetvédelemről szóló törvény értelmében nem történt szabálysértés. A városvezetés tájékoztatása szerint a területre idővel új fákat fognak ültetni.

„Az önkormányzat és az öregkórház területének tulajdonosa megegyeztek, hogy a következő hónapokban a megtisztított területen közösen egy új, nyilvános parkot alakítanak ki a városba alkalmas fák kiültetésével” – olvasható a városi közleményben.

(TASR)