Törvényt módosít a szlovák parlament Szávay dunaszerdahelyi irodanyitása miatt

2015. október 18. - 14:13 | Belföld

Mivel a Jobbik alelnöke nem zárja be a Dunaszerdahelyen nyitott fogadóirodát, a szlovák kormány törvényt módosít.

Törvényt módosít a szlovák parlament Szávay dunaszerdahelyi irodanyitása miatt
Pallér Péter és Szávay István (Paraméter-felvétel)

Mint ismert, Pallér Péter, a Jobbik szlovákiai tagja és Szávay István, a párt országgyűlési képviselője szerdán képviselői fogadóirodát nyitottak Dunaszerdahelyen.

Peter Pellegrini nem sokkal később felszólította a Jobbik-képviselőt, hogy zárja is be a szerdán Dunaszerdahelyen megnyitott irodáját. Különben törvényt módosítanak, és megteszik ők.

Miután Robert Fico, Peter Pellegrini, a parlamenti Híd, valamint a parlamenten kívüli MKP és az SNS is elmondta véleményét a szerdai cselekménnyel kapcsolatban, Szávay kijelentette, nem Robert Fico fogja eldönteni, hol nyithat irodát a Jobbik.

Mint azt korábban már Peter Pellegrini is jelezte, készek akár arra is, hogy törvényt módosítsanak a Jobbik dunaszerdahelyi irodanyitása miatt,

s ezt hamarosan meg is teszik.

A házelnök a TA3 politikai műsorában beszélt a törvénymódosításról, melynek tervezete szerint pontosan szabályozni fogják, kik folytathatnak politikai tevékenységet Szlovákia területén, kik működtethetnek képviselői irodát.

Pellegrini szerint a jövőben csak olyan pártok végezhetnek politikai tevékenységet, amelyeket Szlovákiában jegyeztek be.

Ezáltal pedig a Jobbik egyértelműen kiszorul majd a szlovák politikai életből.

Pellegrini egyértelmű provokációnak tartja, hogy Szávay a felszólítások ellenére sem zárta be a Dunaszerdahelyen nyitott fogadóirodát.

TASR/para

Címkék: Jobbik, szávay istván