Toszkán Nagydíj - A Forma-1-es balesetektől hangos a nemzetközi sportsajtó

2020. szeptember 14. - 12:55 | Sport

A nemzetközi sajtó elsősorban a balesetekről, a kétszeri félbeszakításról, valamint a címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamiltonnak, a Mercedes brit versenyzőjének a 90. futamgyőzelméről írt a vasárnapi Forma-1-es Toszkán Nagydíj másnapján.

Toszkán Nagydíj - A Forma-1-es balesetektől hangos a nemzetközi sportsajtó
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Nagy-Britannia:

The Guardian:

"A végeredmény ismerősnek tűnik, de a rajttól a leintésig káosz és balesetek színesítették a Toszkán Nagydíjat. Lewis Hamilton győzött Mugellóban, megelőzve csapattársát, Valtteri Bottast, de a címvédő az elején elveszítette a vezető pozíciót, aztán kétszer is félbeszakították a futamot, amelynek során a célba érésig egyetlen versenyző helyezése sem volt bebiztosítva."

Daily Mail:

"Piros zászlók, balesetek, hibák - káosz Mugellóban! Mindazonáltal Lewis Hamilton pályafutása 90. futamgyőzelmét aratta, ez eggyel kevesebb, mint Michael Schumacher rekordja, amelyről sokan azt gondolták, hogy sokáig megdönthetetlen marad."

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport:

"Három különböző verseny egyben, de az eredmény ismét ugyanaz: Lewis Hamilton. A Mercedes brit címvédője nyert az őrületes Toszkán Nagydíjon, amelyet több baleset, két piros zászló és három újraindítás zavart meg".

Corriere della Sera:

"A mugellói káoszból Hamilton jött ki a legjobban. A Ferrari csak egy illúzió: nyolcadik és tizedik hely. Hogy senki nem sérült meg, abban nagy szerepe volt a rendkívül ellenálló szénszálas anyagoknak, a glóriának, és minden más biztonsági intézkedésnek".

Corriere dello Sport:

"A Ferrari 1000. futama a katasztrofális teljesítményről lesz emlékezetes, melyet a maranellóiak a saját pályájukon nyújtottak: Leclerc próbálkozott, de sokan megelőzték és csak nyolcadik lett, Vettel pedig változatlanul hátul küzd".

La Stampa:

"A Ferrari számára véget ért a buli. Ismét egy óriási bukás a vadnyugat nagydíján".

La Repubblica:

"Dodzsemezés Mugellóban. A Ferrari buliján csak Hamilton szórakozott jól".

Franciaország:

L'Équipe:

"Ugyan a Mugellóban rendezett első Toszkán Nagydíj végeredményében semmi különleges nincs - kettős Mercedes-siker, Lewis Hamilton nyert Valtteri Bottas előtt -, az odáig vezető út hosszú és eseménydús volt".

Spanyolország:

Marca:

"Baleset, törés-zúzás Mugellóban".

(MTI)

Címkék: Forma-1