Tour de France - Kemény szakaszokkal zárul a jövő évi verseny

2023. március 13. - 19:51 | Sport

Nagyon nehéz szakaszokkal zárul jövőre a Tour de France országúti kerékpáros körverseny, melynek utolsó napján Monaco és Nizza közötti egyéni időfutamot rendeznek.

Tour de France - Kemény szakaszokkal zárul a jövő évi verseny
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A szervezők azt már december elején közölték, hogy a párizsi olimpia miatt a verseny befutója - először a viadal történetében - nem a francia fővárosban, hanem Nizzában lesz, s 35 év után először időfutammal zárul a háromhetes versengés.

Hétfőn pedig az illetékesek részleteket is elárultak, de nem csupán az utolsó, hanem az azt megelőző etapról is. Ezek szerint 2024. július 21-én Monacóból indul az egyéni időfutam, mely 35,2 kilométer hosszú lesz és komoly emelkedők nehezítik majd a kerekesek dolgát.

Egy nappal korábban a Nizza és Col de La Couillole közötti 132 km-es szakaszt teszi majd meg a mezőny, melynek négy emelkedőt kell leküzdenie a célig. A szakaszt egy 15,7 kilométeres hegymenet zárja a Col de Couillole-en, amelynek az átlagos meredeksége 7,1 százalék.

A jövő évi Tour de France öt szakaszáról közöltek eddig részleteket a szervezők. Az utolsó kettő mellett az első három etap útvonala ismert, ezeket Olaszországban rendezik.

(MTI)

Címkék: tour de france