Tovább emelkedett az orosz repülőgép-baleset halálos áldozatainak száma

2022. október 18. - 07:15 | Külföld

Legalább 13 ember, köztük három gyerek halt meg, 19-en megsérültek, amikor lezuhant egy Szu-34-es orosz vadászbombázó hétfőn a dél-oroszországi Jejszk városában egy lakóépület udvarára - közölte az orosz hatóság kedden, amikor befejezték az áldozatok utáni kutatást.

Tovább emelkedett az orosz repülőgép-baleset halálos áldozatainak száma
Fotó: TASR/AP

Az orosz rendkívüli ügyek minisztériuma közleménye szerint véget ért a romok átvizsgálása, és "további tíz ember holttestét találták" meg a már bejelentett három halotton kívül.

"Az áldozatok száma 13, közülük hárman gyerekek, 19-en sérültek meg - ismertette a tárca, melyet orosz hírügynökségek idéztek.

Az orosz védelmi tárca hétfői jelentése szerint "2022. október 17-én emelkedés közben szerencsétlenséget szenvedett a déli katonai körzet légitámaszpontjáról gyakorlórepülésre induló Szu-34-es gép".

A repülőgép Jejszk városközpontjában zuhant le, üzemanyaga pedig kigyulladt.

A TASZSZ orosz hírügynökség saját forrásaira hivatkozva úgy tudja, hogy a harci repülőgép egyik hajtóműve kapott lángra felszállás közben. A gép két pilótája sikeresen katapultált, túlélték a szerencsétlenséget.

A hétfő esti baleset nyomán tűz ütött ki egy kilencemeletes házban, ahol mintegy 600 ember lakik. A közlemény szerint a tűz a kilenc emeletből ötöt ért el, körülbelül kétezer négyzetméteren tombolt.

A tüzet időközben eloltották, a mentőegységek sorra járták az emeleteket. Az diszpécserszolgálat szerint házomlás veszélye nem áll fenn. Mintegy száz lakót evakuáltak, az embereket panziókban helyezték el.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma közölte, hogy a lángok megfékezésére több mint 410 tűzoltót és 105 technikai eszközt vetettek be. Alekszandr Kurenkov tárcavezető is a helyszínre indult.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerint a katonai szakértők bevonásával indult vizsgálat az ügyben. Jejszk az Ukrajnát Oroszországtól elválasztó Azovi-tenger partján fekszik, szemben Mariupol városával.

MTI