Tovább fokozódik a TV2 és az RTL Klub közti médiaháború

A TV2 rendkívüli műsorváltozással reagál az RTL Klub rendkívüli műsorváltozására, tovább fokozódik a két kereskedelmi csatorna között eldurvult médiaháború.

Mivel az RTL Klub péntek hajnali bejelentése alapján a Korhatáros szerelem premierjével egyidejűleg adja le szombaton a Fal című műsor második részét, a TV2 péntek késő délután bejelentette, inkább két részt is lead szombaton az új sorozatából, mert méltó módon akarják az új telenovellájukat bemutatni.

A TV2 egy közleményben azt írja, hogy szerintük az RTL a magyar sorozatgyártást támadja hátba azzal, hogy leadja a vetélkedőjét, pont amikor a TV2-n debütál a Korhatáros szerelem. A TV2 azonban nem hátrál meg és minden körülményt megteremt, hogy a Korhatáros szerelem méltó módon mutatkozhasson be a nézőknek. Reagálva erre a méltatlan helyzetre a TV2 szombat este, rögtön az Ázsia Expressz után, reklámszünet nélkül mutatja be vadonatúj romantikus vígjátéksorozatának első két epizódját.

A TV2 állítása szerint az RTL hetek óta azon dolgozik, hogy elbagatellizálja a Korhatáros szerelem jelentőségét a magyar fikciós piacon, ezzel pedig azokat a népszerű színészeket és filmes szakembereket is támadja, akiknek profizmusa megkérdőjelezhetetlen és akik többek között nekik is dolgoznak. Egy-egy ilyen produkció több száz embernek biztosít munkát és ha a termék sikeresnek bizonyul, az a teljes piac hasznára válik.

A TV2-nél úgy látják, a kiélezett versenyt bizonyítja, hogy az RTL Klub hétről-hétre, minden előzmény nélkül, a nézői szokásokat teljesen figyelmen kívül hagyva változtatgatja programját.

Kíváncsian várjuk, hogy hányszor lesz még premier előtti adása A Falnak. Ez az ismételt pánikszerű lépés annak a bizonyítéka, hogy az RTL tart tőlünk és a sorozatunktól, ezért azonnali változtatásokra kényszerül. Töretlenül hiszünk a Korhatáros szerelemben és szeretnénk megadni a lehetőséget, hogy ez a fantasztikus, új magyar sorozat a lehető legtöbb nézőhöz eljusson, ezért szombaton rögtön az Ázsia Expressz után, reklámszünet nélkül láthatják az első két részt a nézők

– idézik a közleményben Fischer Gábort, a TV2 Csoport programigazgatóját.

A két kereskedelmi tévé közötti háború azután durvult el, hogy az RTL Klub hosszas tárgyalásokat követően megvásárolta a Fal című műsor jogait, az RTL pedig megtudta, hogy egy ahhoz nagyon hasonló műsorral, a Piramissal készül keresztbe tenni neki. Az RTL ezután november 19-re előrehozta a Fal első részének sugárzását, majd ma váratlanul bejelentette, hogy a második részt is képernyőre tűzi szombaton.

24.hu