Tovább razziázik a NAKA: A SIS, illetve a Pénzügyi Hatóság volt igazgatóhelyettese és egy belügyminisztériumi exigazgató is horogra akadt!

2020. december 2. - 09:56 | Belföld
Tovább razziázik a NAKA: A SIS, illetve a Pénzügyi Hatóság volt igazgatóhelyettese és egy belügyminisztériumi exigazgató is horogra akadt!
Illusztráció - Archív felvétel

Ezúttal a Denník N szerint Daniel Čechet, a Pénzügyi Hatóság volt igazgatóhelyettesét, a Joj TV szerint pedig Jozef Rehákot, a belügyminisztérium különleges rendőrségi tevékenységért felelős hivatalának korábbi vezetőjét, valamint Boris Beňát, a SIS egykori igazgatóhelyettesét is őrizetbe vették.

Rehák esetében a belügyminisztérium olyan alakulatáról van szó, amely a lehallgatásokat felügyelte, melyekről viszont az ügy tanúi szerint Norbert Bödörhöz vagy épp a Smer párthoz szivárogtak ki információk - írja a Denník N. A rendőrség egyelőre nem közölt információt az akcióról, a Joj TV szerint azonban Rehákot vágsellyei házánál vették őrizetbe. Ugyancsak a letarzótatottak között van több rendőr is a pozsonyi kerületi rendőrkapitányságtól.

Beňát illetően a SIS reagált a Joj TV megkeresésére, de érdemi információval nem tudtak szolgálni, ugyanis nem tudtak róla.

A Tisztítótűz nevű akció egyébként Ľudovít Makó, a Pénzügyi Hatóság bűnügyi hivatalának szeptemberben letartóztatott, de azóta szabadon engedett volt vezetőjének, illetve a Tibor Gašparékkal együtt őrizetbe vett Bernard Slobodník, a pénzügyi rendőrség nemzeti egysége igazgatójának vallomásán alapszik.

(Denník N/Joj TV/parameter)

Címkék: SIS, Očistec, NAKA, rendőrség