Továbbcsúszik a Top Gun folytatásának premierje

2021. április 10. - 11:59 | Kultúra

Júliusról novemberre halasztotta a Paramount Pictures filmstúdió a nagysikerű 1986-os Tom Cruise-akciófilm, a Top Gun nagy várakozás övezte folytatásának, a Top Gun: Mavericknek a premierjét.

Továbbcsúszik a Top Gun folytatásának premierje
Részlet a filmből

A filmstúdió pénteken közölte, hogy november 19-én kerül a mozikba a film, azon a napon, amikorra Cruise másik nagy sikerének, a Mission: Impossible-nek a hetedik filmjét tervezték bemutatni. Ezt a filmet azonban majd csak 2022 májusában láthatják a nézők a mozikban.

Az amerikai mozik működtetői, mint az AMC Entertainment, a Cineworld és a Cinemark azt remélték, hogy a Top Gun folytatásának nyári bemutatója segítheti a kilábalást a koronavírus-járvány miatt egy éven át tartó mozibezárások okozta hatalmas veszteségeikből.

A nyolcvanas évek egyik kasszasikeréhez készült folytatást eredetileg 2020 nyarán tervezték bemutatni, de forgalmazását a koronavírus-járvány miatt először decemberre, majd ez év júliusára halasztották.

A Top Gun: Maverick című produkcióban Tom Cruise ismét Pete "Maverick" Mitchellt, az egykori elit és vakmerő vadászpilótát alakítja, akiből azonban közben pilótaoktató lett.

(MTI)