További halálos áldozataik vannak a görögországi árvizeknek

2023. szeptember 8. - 21:57 | Külföld

A tűzoltók a hadsereg támogatásával több száz lakost menekítettek ki pénteken a görögországi Thesszália tartománynak az árvizek miatt a külvilágtól elzárt falvaiból. A legfrissebb hivatalos adatok szerint az ítéletidőnek eddig tíz halálos áldozata van, négyen eltűntek.

További halálos áldozataik vannak a görögországi árvizeknek
Illusztrációs felvétel (TASR/AP)

Az újabb áldozatok holttestére az Athéntől 330 kilométerre északra fekvő, keddtől csütörtökig tartó heves esőzések sújtotta Thesszália falvaiban találtak rá.

A tűzoltók szerint helikoptereket és mentőcsónakokat is bevetnek a még mindig tartó nagyszabású mentőakció keretében, hogy elérjék a megduzzadt folyók miatt a külvilágtól elzárt falvakat. A tűzoltók szerint több mint 2500 embernek nyújtottak segítséget kedd óta.

Péntek este a polgári védelem üzenetben riasztotta a régió székhelye, Lárisza egyik árvíz fenyegette negyedének lakóit.

A polgári védelem szerint négy embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván, többségüket Magniszía régióban és Kardíca város közelében.

A szakértők szerint a 24 óra alatt lehullott csapadékmennyiség miatt szélsőségesnek minősített Daniel vihar hétfőn és kedden csapott le Magniszíára, mindenekelőtt a tartományi székhelyre, Vólosz kikötővárosra és a Pílion hegység falvaira, majd szerdán Kardíca és Trikala környékét érte el az ítéletidő.

A Pílion hegységben rekedt hozzávetőleg kétszáz turistát hajókkal menekítették ki az elmúlt napokban - közölték a tűzoltók.

MTI