Továbbra is aktív az Ahogy esik, úgy puffan csapata Komáromban

2018. február 1. - 17:41 | Kultúra

2010 januárjában indult útnak az Ahogy esik, úgy puffan című improvizációs show – a közelmúltban elhunyt színművész – Benkő Géza vezetésével a révkomáromi Madách Art Caféban. 

Továbbra is aktív az Ahogy esik, úgy puffan csapata Komáromban
A legutóbbi előadáson Csuja Imrével (középen pirosban)

Egy év, vagyis tíz előadás után a műsorvezetői staféta Majorfalvi Bálinthoz került, aki jelenleg is a műsor szerkesztője, vezetője, illetve a jelenetek kiagyalója.

A műsor lényege, hogy a játékmester által megadott szabályok szerint kell improvizálniuk a színészeknek – ha sikerül, humorosan. A későbbiekben a produkció a Mokka Café-ban, majd (ahol jelenleg is) a Rév, A Magyar Kultúra Házában szórakoztatta közönségét. Emellett más kulturális rendezvényeken, fesztiválokon is fellépnek az imprós művészek, hiszen a műsor könnyen szállítható és garantált szórakozást nyújt.

A RÉV-ben legutóbb (január 25-én) Csuja Imre és Márkus Judit voltak a műsor vendégei, ahol a publikum bő két órán keresztül élvezhette a művészek aznapi produkcióját.

Az Ahogy esik... törzstagjai jelenleg Olasz István, a Komáromi Jókai Színház művésze, valamint Nagy László, a színház ügyelője. (Korábban Bandor Éva és Derzsi György is évekig játszott a csapattal).

Az Ahogy esik... számos sikeres felvidéki, illetve magyarországi művészt köszönthetett már játékosként, mint például a már említett Csuja Imrét, Rudolf Pétert, Szabó Győzőt, Száraz Dénest, Bárdos Juditot, Gubík Ágit, s még hosszan folytathatnánk a sort.

A csoport megtalálható a Facebookon is, ahol számos információ, illetve videó fellelhető, akárcsak az Ahogy esik YouTube-csatornáján, ahol jelenleg százhuszonöt videó őrzi a legsikeresebb impró-jelenetek emlékét.

A csapat hamarosan új műsorral és újabb sztárvendégekkel jelentkezik Komáromban, a RÉV-ben, illetve ott, ahol igényt tartanak a produkcióra – hiszen, aki egyszer beült az Ahogy esik-re, tudhatja, hogy felhőtlen szórakozásban lesz része.

(mb)