Továbbra is ég a növényzet és a szőlőhegy egy része Pozsonyban

2022. augusztus 16. - 20:06 | Régió

Továbbra is ég a növényzet és a szőlőhegy egy része a pozsonyi Szép úton (Pekná cesta), Szőlőhegy (Vinohrady) irányában. A rendőrök lezártak egyes útszakaszokat, és a gyalogosokat sem engedik be az érintett területre. A Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság erről a közösségi oldalán tájékoztatott.

Továbbra is ég a növényzet és a szőlőhegy egy része Pozsonyban
TASR-felvétel

„Figyelmeztetjük az autósokat, hogy kövessék a rendőrök utasításait, és más útvonalakat használjanak” – közölték a rendőrök.

Rudolf Kusý, Pozsony-Újváros polgármestere szerint több mint húsz tűzoltó és nyolc tűzoltóautó van a helyszínen. Helikoptert is bevetettek. Az oltásban az éberhardi (Malinovo), a Nagyszombat megyei tűzoltók és az önkéntes tűzoltók is részt vesznek.

„Az erős szél miatt könnyebben terjednek a lángok. Az egyik helyen eloltjuk a tüzet, a másik helyen pedig kigyullad. A tűzoltók a rendkívüli igyekezetüknek köszönhetően azonban fokozatosan az ellenőrzésük alá vonják a tüzet” – mondta Kusý. Rámutatott: a tűztől nem messze gyermektábor volt, és az érintett területen iskola és óvoda is van.

Kusý a közösségi oldalán arra kért mindenkit, hogy legyenek felelősségteljesek, elővigyázatosak, és tartsák be tűzgyújtás tilalmát Pozsonyban. „A jelenlegi hőségben és szárazságban az erre kialakított helyeken is tilos tüzet gyújtani” – jegyezte meg.

Récse (Rača) városrész egyúttal figyelmeztette az embereket, hogy a pozsonyi tűzesetek miatt zárják be az ablakokat.

TASR

Címkék: Pozsony, tűzeset