Továbbra sem csitul a szivárványos karszalagok körüli balhé a FIFA-nál

2022. november 23. - 20:12 | Sport

Dánia tárgyalásokat folytat Angliával. Az ugyanis a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségből (FIFA) való kilépést fontolgatja a szivárványos karszalag betiltása miatt.

Továbbra sem csitul a szivárványos karszalagok körüli balhé a FIFA-nál
Illusztrációs felvétel (TASR/AP)

Anglia is egyike volt annak a hét nemzetnek, amelyek OneLove-karszalagot vittek volna a pályára, mielőtt visszaléptek volna a sárga lapokkal való fenyegetés miatt. Jesper Möller, a Dán Labdarúgó-szövetség (DBU) elnöke elmondta, Dánia fontolgatja a FIFA-ból való kilépést, és készen áll a tárgyalásokra az UEFA többi tagországával, köztük Angliával.

A DBU küldöttsége dühét fejezte ki amiatt, ahogy a FIFA szankciókkal fenyegette meg a szivárványos karszalag viselését tervező csapatkapitányokat.

Dánia hivatalosan nem fogja támogatni Gianni Infantino FIFA-főnököt az elnöki tisztség újraválasztására irányuló törekvésében, közölte Jesper Möller – írja a The Sun.

Két napja a Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) hivatalos közleményben reagált arra, hogy a FIFA sárga lappal bünteti azt a csapatkapitányt, aki szivárványos karszalagot visel.

„Ez ellenkezik a sportunk szellemiségével, amely emberek millióit köti össze. A többi érintett országgal együtt kritikus pillantást vetünk a FIFA-val való kapcsolatunkra az elkövetkezendő időszakban” – írták.

Hollandián kívül Anglia, Wales, Belgium, Svájc, Németország és Dánia csatlakozott volna még az akcióhoz. A magyar idő szerint szerda délután 14:00 órakor kezdődő Németország–Japán-mérkőzés előtt Thomas Müllerék szivárványos cipővel és szájeltakarással fejezték ki nemtetszésüket a FIFA irányába.

(index.hu)