Továbbra sincs új fertőzött a légi Vitalitában, minden alkalmazottat újra teszteltek

2020. május 6. - 20:21 | Régió

Az elmúlt napokban ismét mintát vettek a légi Vitalita egészségközpont összes alkalmazottjától, mindenki eredménye negatív lett.

Továbbra sincs új fertőzött a légi Vitalitában, minden alkalmazottat újra teszteltek
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Továbbra sem kell tartani a koronavírustól a Vitalitában: az egészségközpontban a héten ismét mintát vettek az összes alkalmazottól. Az eredményeket szerdán ismertették, és ezúttal sem igazolták a fertőzést senkinél – tájékoztatta a Paramétert Cseri Gábor, a Vitalita igazgatóhelyettese.

Az igazgatóhelyettes felhívta figyelmet arra is, hogy ismét fogadnak új pácienseket a rehabilitációs osztályon és a krónikus betegségek osztályán is. Minden pácienst tesztelnek, mielőtt felveszik őket az intézménybe, és csak a mintavétel negatív eredménye után kerülhetnek bárkivel közös szobába.

Két héttel ezelőtt közöltük, hogy felszabadult a karantén alól a légi Vitalita. Új fertőzéseket már akkor sem és azóta sem igazoltak, akiknél pedig még korábban kimutatták, mindannyian házi karanténba kerültek.

Amint arról korábban beszámoltunk, húsvét után a légi egészségközpontban is megjelent a koronavírus: egy páciensnél és három alkalmazottnál - egy egészségügyi nővérnél, egy ápolónál és egy adminisztratív munkaerőnél - igazolták a fertőzést, majd fokozatosan minden klienstől és alkalmazottól mintát vettek. Pár nappal később további négy alkalmazott esetében diagnosztizálták a fertőzést. A páciens azóta hivatalosan is gyógyultnak minősül, miután mindkét koronavírustesztje negatív lett.


(fl)