Továbbra is sok a COVID-beteg a komáromi kórházban

2022. március 22. - 18:12 | Régió

Továbbra is hatással van koronavírus-járvány az Agel csoport által felügyelt komáromi kórház működésére.

Továbbra is sok a COVID-beteg a komáromi kórházban
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Az egészségügyi intézményben nem tudnak minden tervezett műtétet elvégezni, még mindig több mint 20 fertőzött szorul kórházi kezelésre, és az egészségügyi dolgozók között is több fertőzött van - tájékoztatott Miroslav Jaška, a kórház igazgatója.

A betegek száma továbbra is emelkedik, de ami fontos, hogy lényegesen kevesebb halálesetet okoz a járvány - jegyezte meg az igazgató.

Jelenleg 24 fertőzöttet ápolnak a kórházban, közülük 13-an oxigént kapnak, hat beteg teszteredményére még várnak, kettőt intenzív osztályon kezelnek, hárman szorulnak gépi lélegeztetésre.

„A COVID-19-betegeket a hosszan tartó ápolásra szoruló betegek részlegén helyezzük el, az osztályt teljesen átalakítottuk. A fertőzésgyanús betegeket a belgyógyászati osztályon kezeljük, hogy a műtéteket és minden más szükséges beavatkozást el tudjunk végezni"

- mondta Jaška.

Az ukrajnai háború miatt már ukrán páciensek is érkeznek a kórházba. A gyermekorvosi rendelőben tíz gyereket vizsgáltak ki az óvodába és iskolába lépés előtt, a nőgyógyászati rendelőben két beteget láttak el. Az Ukrajnából érkezett páciensek akut esetben jogosultak sürgősségi orvosi ellátásra, de egyelőre egyikük sem szorult kórházi kezelésre.

TASR