Továbbra is szükség van a szlovák tűzoltókra Olaszországban

2023. május 26. - 10:24 | Belföld

A szlovák tűzoltók továbbra is segítenek Olaszországban az árvíz következményeinek felszámolásában. Továbbra is szivattyúzzák a vizet Ravenna városában, eddig 370 ezer köbméter vizet távolítottak el. Erről a TASR-t Katarína Križanová, a Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) szóvivője tájékoztatta.

Továbbra is szükség van a szlovák tűzoltókra Olaszországban
Illusztrációs felvétel (TASR/AP)

„A szlovák HCP modul segítségére továbbra is szükség van Ravenna városában, ahol tűzoltóink továbbra is folyamatosan szivattyúzzák a vizet. A tűzoltók nyolcórás műszakban váltják egymást” – magyarázta.

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen csütörtökön (május 25-én) ellátogatott az árvíz által leginkább sújtott Emilia Romagna régióba. Križanova elmondása szerint a szlovák modul képviselőivel is találkozott. „Személyesen mondott köszönetet a segítségért, és szolidaritását fejezte ki Olaszország árvíz sújtotta lakosságával szemben“ – mondta.

Szlovákia 25 tűzoltót és két nagy teljesítményű szivattyút küldött Olaszországba, amelyek óránként összesen 6000 köbméter víz kiszivattyúzását teszik lehetővé.

TASR