TRAGÉDIA: Megfulladt egy 11 éves lány a víztározóban – sem ő, sem barátnői nem tudnak úszni

2022. június 28. - 16:02 | Régió

Életét vesztette egy 11 éves lány kedden a Losonchoz közeli Ružiná víztározóban. A rendőrök és a tűzoltók 16 óra előtt még a gyerek holttestét keresték – tájékoztatott a Markíza TV.

TRAGÉDIA: Megfulladt egy 11 éves lány a víztározóban – sem ő, sem barátnői nem tudnak úszni
Fotó: TASR

A 11 éves lány két barátnőjével volt fürödni és szórakozni a víztározóban. Annak ellenére akarták magukat lehűteni a vízben, hogy egyikük sem tud úszni. A szülők nem tartottak velük, mert akkor még munkában voltak.

A szemtanúk szerint a lányok olyan partszakaszon tartózkodtak, ahol csak kb. 20 centiméter mély a víz. Nem sokkal távolabb viszont van egy törés, ahol hirtelen 2-3 méterre mélyül a meder. A lány itt megcsúszott és elkezdett fuldokolni. Az egyik barátnője, noha ő sem tud úszni, a segítségére sietett – elkapta a vízből felbukkanó lány haját, de az kicsúszott a kezei közül. A fuldokló lány ezt követően már nem bukkant fel többé.

Az eset 13 óra körül történt, húsz perccel később pedig már a rendőrök és a tűzoltók is a helyszínen voltak. Búvárok segítségével elkezdték keresni a lányt, de egyelőre nem találták meg.

A víztározó zárva van a nyilvánosság előtt, mivel épp feltöltik vízzel, emellett javítómunkálatokat is végeznek a környéken.


(tvnoviny.sk)