TRAGÉDIA: Szombaton kerékpározni ment egy barátjával, másnap holtan találták meg a szlovák válogatott focista édesapját

2021. november 2. - 11:20 | Régió

Vasárnap délelőtt egy 57 éves férfi holttestére bukkantak Dunahidasnál (Most pri Bratislave) a Súri kanálisban. A Nový Čas információi szerint a szlovák válogatott labdarúgó Ivan Schranz édesapjáról van szó.

TRAGÉDIA: Szombaton kerékpározni ment egy barátjával, másnap holtan találták meg a szlovák válogatott focista édesapját
Fotó: TV JOJ

A noviny.sk információi szerint az 57 éves férfi szombaton egy ismerősével kerékpározott a Tőkésszigethez (Zálesie) közeli kerékpárutakon. A kirándulást követően a páros elvált egymástól, azóta pedig semmit sem lehetett tudni a férfiről, senkinek sem jelentkezett és a telefont sem vette. Az említett ismerőse ezért elindult megkeresni őt, közben értesítette a mentőegységeket.

Vasárnap délelőtt aztán egy járókelő megtalálta a férfi kabátját a Súri kanális felszínén. A helyszínre kiérkező rendőrök és tűzoltók elkezdték átfésülni a környéket, közben pedig a férfi kerékpárját is megtalálták a vízben. Pár percre rá a férfi élettelen teste is előkerült. A jelek szerint egy fahídon haladt át kerékpárjával, amikor beleesett a vízbe. Azon a szakaszon ugyan nem mély a kanális, de a férfi az esést követően minden bizonnyal elveszítette az eszméletét és megfulladt, a sötétben pedig senki sem látta őt meg.

A Nový Čas úgy tudja, az elhunyt férfi a szlovák válogatott labdarúgó Ivan Schranz édesapja volt. A játékost vasárnap nem is nevezték a Slavia Praha keretében, a klub személyes okokkal magyarázta hiányzását.

A rendőrség halálokozás ügyében indított eljárását, a halál pontos okának kiderítése érdekében boncolást rendeltek el.

(noviny.sk/Čas.sk/para)