Tragikus hirtelenséggel, fiatalon elhunyt Ladacsi Mónika énekes, tanár

2024. február 16. - 09:38 | Kultúra

Búcsúztatására pénteken 15 órakor kerül sor a csiliznyáradi temetőben.

Tragikus hirtelenséggel, fiatalon elhunyt Ladacsi Mónika énekes, tanár
Forrás: atempo.sk
2018-as interjúnk Ladacsi Mónikával és Hetényi Gergővel:

Lehártól Kálmánig, avagy az operettek csiliznyáradi szerelmesei

28 éves korában, tragikus hirtelenséggel meghalt Ladacsi Mónika felvidéki énekes, zenetanár - írja az atempo.sk.

A fiatal énekes- és tanítónő haláláról megemlékezett a somorjai Corvin Mátyás Alapiskola igazgatója, Mészáros Péter. Ladacsi Mónika iskolájuk felső tagozatán tanított zenei nevelést.

"Hihetetlen hozzáértéssel, jó érzékkel foglalkozott az énekelni vágyó tanulóinkkal. Egy életvidám, tettre kész, nagyon tehetséges fiatal nő volt. Munkáját nagy lelkesedéssel és elkötelezettséggel végezte. Sorakoztak előtte magánéleti és szakmai tervei. Előtte volt a családalapítás, előadói, pedagógiai karrier, az egész élet" - írta a Facebookon, a teljes bejegyzés alább olvasható.

A csiliznyáradi Ladacsi Mónika életének gyermekkorától szerves része volt a zene. Már hét éves korától járt zeneiskolába, előbb zongora majd ének szakra. Otthon viszont nóták és operettek szóltak, ebben nőtt fel - foglalja össze az atempo.sk.

A pozsonyi Comenius Egyetemen tanult zenepedagógiát, 2020-ban pedig diplomás specialista végzettséget szerzett opera-ének szakon a Pozsonyi Konzervatóriumban. Oktatta a bősi Csörgő Zsuzsa Művészeti Alapiskola és az alistáli Művészeti Alapiskola növendékeit is.

Szerepelt musicalekben (56 csepp vér, Trianon), a legjobbak között végzett az Őszirózsa nótaversenyen, rendszeresen fellépett nótaesteken. 2018-ban jelent meg Hetényi Gergővel közös, a „Kálmántól Lehárig és tovább” című lemeze, de énekelt a Csallóköz Kincsei című CD-n is.

(atempo)