Tragikusan végződött a keresés a Magas-Tátrában: több mint egy hét után holtan találtak meg egy lengyel turistát

2022. november 1. - 18:07 | Régió

Az eltűnt lengyel férfit, akit több mint egy hete kerestek a Magas-Tátrában, kedden életjelek nélkül találták meg Ždiarská vidla közelében. Erről a Hegyi Mentőszolgálat tájékoztatott honlapján.

Tragikusan végződött a keresés a Magas-Tátrában: több mint egy hét után holtan találtak meg egy lengyel turistát
A hegyimentők felvétele (Facebook)

Az 53 éves férfi eltűnését október 22-én jelentették a hegyimentőknek. A férfi ekkor Ždiarból Kopské sedlo felé túrázott, és nem érkezett meg a megbeszélt időpontban, hogy Tatranská Javorinában találkozzon egy barátjával.

Az eltűnt férfit a következő két nap során sem sikerült megtalálni, annak ellenére, hogy helikopterrel és kutyákkal is keresték őt. „A kedvező időjárásnak köszönhetően nagy területeket lehetett átkutatni, de sikertelenül. Másnap a keresési helyszínt kibővítették azzal a feltételezéssel, hogy a turista ott lehet, ha a túra során változtatott az eredeti tervein“ – tették hozzá a hegyimentők. Nagyon nehezen megközelíthető terepen a mentők drónok segítségével keresték a férfit, de mindenhol eredménytelenül.

Másnap a keresést felfüggesztették, azzal a ténnyel, hogy a mentők visszatérnek a terepre, ha új információra derül fény.

„Hétfőn (10.31.) késő este egy lengyelországi turista keresett meg minket, hogy rátalált az eltűnt férfi hitelkártyájára a Ždiarská vidla alatti területen. A beszerzett új információk és a talált tárgy helye alapján már másnap 12 hegyimentő, köztük kutyavezetők és két drónos rendőr tért vissza a terepre" – írják a hegyimentők, hozzátéve, hogy nem sokkal ebéd után sikerült megtalálniuk az eltűnt férfi.

(čas.sk)