Trnka bebörtönzését követeli Rajtár és Galko, szerintük ez az ő érdeke is

2019. december 2. - 12:58 | Belföld

Jozef Rajtár és Ľubomír Galko független, korábban SaS-képviselők azt kérik a Legfőbb Ügyészségtől, helyezzék vizsgálati fogságba Dobroslav Trnkát, Jaromír Čižnár főügyésztől pedig azt, hogy hozzon létre egy különleges csoportot, mely kizárólag a Marian Kočner és Dobroslav Trnka által készített felvételekkel foglalkozik. 

Trnka bebörtönzését követeli Rajtár és Galko, szerintük ez az ő érdeke is
Dobroslav Trnka veszélyben lehet (Fotó: TASR)

A képviselők szerint a vizsgálati fogságot az indokolja, hogy így megelőzhető, hogy Trnka tanúkat befolyásoljon és akadályozhassa a nyomozást, elszökhessen vagy kibújhasson a büntetőeljárás alól, ugyanakkor az ő személyes biztonsága miatt is fontos.

"Dobroslav Trnka tanúvallomása néhány személy ellen bizonyítékul szolgálhat bűncselekmények kapcsán, melyek fatális következményekkel járhatnak. Ezek az emberek fizikailag is megpróbálhatják likvidálni Dobroslav Trnkát"

- érvelt Galko. Hozzátette, a parlament belbiztonsági bizottságának következő ülésén, melyre Denisa Saková (Smer) belügyminiszter és Milan Lučanský országos rendőrkapitány is hivatalos, javasolni fog egy programpontot, mely során őket kérdeznék az aktuális eljárásokról e téren.

Rajtár mindezt azzal egészítette ki, hogy Trnka és Kočner kapcsán precedens nélküli az általuk elkövetett bűncselekmények gyanújának súlya. Éppen ezért kéri a főügyészt arra, hogy a legjobb ügyészekből álló speciális csapat foglalkozzon a felvételeikkel.

Galko a sajtótájékoztatójuk során elárulta, hogy nem sokkal korábban értesültek arról, hogy megpróbálják megfenyegetni Rajtárt, aki erről a héten fog részletesebben tájékoztatni.

(TASR)