Trošková még akkor is intenzív kapcsolatban volt Vadalával, amikor már Ficónak dolgozott

2020. május 12. - 13:19 | Belföld

A Smer elnökének egykori asszisztense, Mária Trošková az Aktuality.sk információi szerint akkor is intenzív kapcsolatban volt az olasz maffiózóval, Antonino Vadalával, amikor már az akkori kormányfőnek, Robert Ficónak dolgozott.

Trošková még akkor is intenzív kapcsolatban volt Vadalával, amikor már Ficónak dolgozott
Fotó: TASR/Aktuality.sk

A Ján Kuciak Oknyomozó Központ megszerezte azokat a beszélgetéseket, amelyek 2014 és 2017 között, Trošková és Vadala közt zajlottak a Threemán és a WhatsAppon keresztül.

Az oknyomozó központ információi szerint Trošková és Vadala közt intenzív, ugyanakkor feszültségekkel teli kapcsolat volt. Trošková akkor haragudott meg igazán Vadalára, amikor több mint hároméves viszonyuk után rájött, hogy az olasz férfi nős, és mint fogalmazott, nem akart tovább a „fehér lova” lenni.

Vadala még ezután is pénzeket küldött Trošková számlájára, valamint lakást és autót is ígért neki. A kommunikáció szerint Trošková volt az összekötő fél Vadala és a smeres képviselő, Viliam Jasaň között.

„Nincs szükségem rá, hogy az én nevemen keresztül használd a kártyát és a pénzt!!! Miattad nem kaptam munkát!!! Mert kiderült, hogy rajtam keresztül mosod a pénzt!!! Miattad nem kaptam jó munkát, mert fehér lóként vagyok az adatbázisukban!!!” – írta Trošková 2014-ben Vadalának.

Az Aktuality.sk szerint Vadala akkor is igyekezett hasznot húzni Troškovából, amikor a nő már Robert Fico asszisztense volt. Akkor arról írt neki, hogy bizonyos kamionokat akart Szlovákiába juttatni bizonytalan eredetű áruval. Ehhez a vámhivatal egy konkrét emberét kellett beavatni, Trošková pedig azt válaszolta Vadalának, hogy megpróbálja elintézni a dolgot a pozíciójából.

A lap kérdéseire a Smer, Fico és Jasaň sem válaszolt.


(Aktuality.sk/DenníkN)