Truban nem tagadja, hogy többször is füvezett, és keményebbet is kipróbált

2019. augusztus 8. - 13:59 | Belföld

Michal Truban, a PS/Spolu vezetője közösségi oldalán közzétett videóüzenetben beismerte, hogy a múltban többször is füzetett, és 12 évvel ezelőtt az LSD-t is kipróbálta.

Truban nem tagadja, hogy többször is füvezett, és keményebbet is kipróbált
Fotó: TASR

Truban elnézést kért azért, hogy néhány évvel ezelőtt kábítószerrel kapcsolatos élményeiről beszélt a nyitrai egyetemen, és elismerte, nem kellett volna a hallgatók előtt erről így nyilatkoznia.

„Ez is része a történetemnek” – ismerte be Truban a videóban, hogy hibát követett el.

Truban a videóban azért is bocsánatot kért, ahogy a videó nyilvánosságra kerülése után reagált: „Úgy viselkedtem, mint azok a politikusok, akikre nem akarok hasonlítani” – húzta alá, szerinte ugyanis többet foglalkozott azokkal, akik támadták, mint saját magával. Elmondása szerint azért lépett be a politikai életbe, hogy nagyobb őszinteséget és nyitottságot vigyen bele.

A PS/Spolu vezetője a videóban nyíltan beszél arról, hogy valóban többször füvezett, és nem csak a kollégiumban próbálta ki a marihuánát, 12 évvel ezelőtt pedig kipróbálta az LSD-t is.

„És ez minden” – szögezte le.

Mint ismert, július végén jelent meg az interneten egy videó, amelyben a PS/Spolu vezetője a kábítószerrel kapcsolatos tapasztalatairól mesél.

"Ez egy részlet valamely előadásomból, melyen a vállalkozással kapcsolatos tapasztalataimról beszélek, és arról, milyen is volt az élet, mikor egy haverommal a koleszon beindítottuk a céget" – nyilatkozta akkor.

A témát szinte azonnal meglovagolta a Smer elnöke, Robert Fico, és kijelentette, azzal, hogy a média közzétette Marian Kočner Norbert Bödör nyitrai vállalkozóval, valamint Peter Tóthtal, a szlovák titkosszolgálat kémelhárítása egykori főnökével váltott üzeneteit, erőtlen kísérlet csupán arra, hogy eltereljék a figyelmet Truban kábítószerezéséről szóló információkról.

"Elbűvöl, mennyire igyekszenek valakik a régi videóimban vagy blogbejegyzéseimben találni valamit, amit öncélúan felhasználhatnak ellenem. Ez éppen az a sárdobálós régi politika, aminek szeretnénk véget vetni" – tette hozzá Truban.


(parameter)