Trükkösen akarta dagadt macskáját felvinni a repülőre, a baj ott történt, hogy nagy dobra verte

Megvonta eddig gyűjtött összes hűségpontját az Aeroflot orosz légitársaság egy törzsutasától, aki egy "macskadublőrt" felhasználva játszotta ki az előírásokat és vitte fel az utastérbe a megengedettnél nehezebb macskáját.

Trükkösen akarta dagadt macskáját felvinni a repülőre, a baj ott történt, hogy nagy dobra verte
Facebook (Mikhail Galin)

Mihail Galin internetes közösségi oldalán dicsekedett el a múlt héten azzal, hogy túljárt a légitársaság eszén és magával vitte 10 kilós macskáját az utastérbe, holott az állat - meghaladva a nyolckilós felső határt - csak a csomagtérben utazhatott volna.

A férfi Moszkvából akart Vlagyivosztokba utazni a macskájával, de amikor a becsekkolásnál megmérték az állat súlyát, kiderült, hogy az két kilóval nehezebb az engedélyezett nyolc kilogrammnál. Galin nem akarta, hogy kedvence a csomagok közt sínylődjön a nyolcórás repülőút alatt, ezért inkább még egy éjszakát Moszkvában töltött, majd barátai segítségével felhajtott egy hasonló, de könnyebb, mindössze hét kilogramm súlyú macskát, és a "hasonmást" mutatta be a becsekkolópultnál, majd a beszállókapunál kicserélték az állatokat.

A macskabarát utas fotót is mellékelt internetes bejegyzéséhez, ezen Viktor nevű macskája az utastérben kényelmesen elhelyezkedve, egy pezsgőspohár mellett látható. A túlsúlyos macska ügye és a repülési szabályok kijátszása napok óta téma az orosz médiában. Az előírások fortélyos kijátszását az Aeroflot sem méltányolta, amely a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése után kedden közölte, hogy kizárta törzsutasprogramjából a macskás férfit, és törölte eddig gyűjtött összes hűségpontját.

Az orosz média szerint a sokat utazó Galin több ezer eurót érő törzsutasponttól esett el.

MTI