Trump bekapcsolta a Caps Lock-ot és ismét győztesnek hirdette magát

2020. november 8. - 09:45 | Külföld

Az amerikai Štefan Harabin, Donald Trump egy jabb Twitter-bejegyzésben eresztette ki a gőzt.

Trump bekapcsolta a Caps Lock-ot és ismét győztesnek hirdette magát
Donald Trump (Fotó: AP/TASR)

Csak a szokásos: a megfigyelőiket nem engedték oda a szavazatszámláláshoz. Ő nyert, nem kevesebb mint 71 millió törvényes szavazattal. A Twitter, hasonlóan egy sor Trump-bejegyzéshez ezt is megtévesztőnek, félrevezetőnek minősítette és felcímkézte.

Az elnök korábban azt nyilatkozta: hétfőtől megindítják a bírósági pereket annak érdekében, hogy "biztosítsuk a választási törvények teljes körű tiszteletben tartását, és hogy a jogszerű győztest iktassák majd be".

Mindeközben Michiganben

Közben Michigan egyik megyéjében újraszámolták a voksokat. A számítógép szoftverjének meghibásodása miatt ugyanis Joe Biden győzelmét mutatták ki. Az újraszámolás Donald Trump győzelmét hozta, aki így több mint kétezerrel több vokssal gyarapodott.

A Republikánus Párt Országos Bizottságának (RNC, a párt vezető szerve) elnöke, Ronna McDaniel még pénteken este a párt michigani elnökével, Laura Coxszal tartott közös sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a számítógépes rendszer szoftverhibája miatt Michigan egyik megyéjében a Donald Trumpra leadott voksok közül hatezret Joe Biden javára írtak.

Cox elmondta, hogy a hibát észrevették, a szavazatokat kézzel átszámolták, de a republikánusok élnek a gyanúperrel, hogy a tagállam többi megyéjében is előfordulhatott ilyen hiba. A többi 47 megyében ugyanis szintén ugyanezt a szoftvert használták.

(parameter/MTI)