Tudja a Magyar Fórum, ki lenne az ideális megyefőnök

2022. október 6. - 17:17 | Régió

Csütörtökön bemutatkoztak a Simon Zsolt vezette párt Kassa megyei képviselőjelöltjei és megyefőnök jelöltje. A Magyar Fórumban úgy vélik, új szemlélethez, új megoldásokhoz új emberekre van szükség. Ezért aztán számukra Juraj Sinay lenne az ideális megyefőnök Kassán.

Tudja a Magyar Fórum, ki lenne az ideális megyefőnök
Fotó: Paraméter

A pártelnök úgy véli, a magyaroknak nem mindegy, hogy milyen megyefőnök van Kassán, mert a szakmaiságot kell választani. Úgy véli, ez érvényes az oktatás terén is. Évente vagy 500 tanuló kerül ki a térség magyar tanítási nyelvű alapiskoláiból, de csak egy töredéke tud anyanyelvén szakmát tanulni, amit a lehető leggyorsabban orvosolni kell. E problémakör megértésében a párt Juraj Sinay professzornál, a Kassai Műszaki Egyetem oktatójánál találtak fogadókészségre, ezért a Magyar Fórum őt támogatja a megyeelnöki pozícióba.

Simon öt éve még Rastislav Trnkát támogatta, mert akkor úgy látta, a smeres korszak után változásra volt szükség. Mostanra azonban számára csalódást okozott a jelenlegi megyeelnök, a helyi közbeszerzési ügyek miatt, és főleg a magyar középiskolai képzéshez való hozzáállása végett. Ez utóbbi azzal függ össze, hogy a hiányosságokra rámutató intézményvezető a megye részéről kritikáknak volt kitéve.

(para)