Tudod, milyen íze van az igazi paradicsomnak?

2017. augusztus 16. - 09:01

A csallóközi emberek zöme tudja, milyen az igazi zöldség íze. Akad azonban, aki már elfelejtette, mert a veteményes helyett inkább füvet vetett. Vagy éppen panelban él és áruházban vásárol. Aki viszont igazi háztáji termékeket szeretne beszerezni, havonta egyszer a Csilizközi Őstermelői Piacon megteheti.

Tudod, milyen íze van az igazi paradicsomnak?

Tegyük csak a szívünkre a kezünket és valljuk be, mikor ettünk utoljára olyan lédús és ízes paradicsomot, amely a gyerekkort idézi. Azt a gyerekkort, amikor a fűfoltos nadrágban, esetleg levert térddel a nagymama kertjében leszakított paradicsomot majszolunk. Bizony sokan vannak, akik már nem emlékeznek ezekre az ízekre, mert a multik seízű zöldségeihez szoktak hozzá.

Ha azonban valaki mégis a háztájit szeretné beszerezni a községeket kell járnia, hogy az egyik háznál finom gyökérzöldséghez, a másik portán házi tojáshoz, esetleg igazi, kézzel készített fonott kosárhoz jusson.

Ezentúl azonban nem kell házalni, ugyanis minden megtalálható egy helyen a Csilizközi Őstermelői Piacon havonta egyszer.

Minden hónapban van egy szombat, amikor összegyűlnek a Csallóköz őstermelői és portékájukat kínálják a vásárlóknak. Eddig két alkalommal került sor a rendezvényre nem kis sikerrel.

A legutóbb megjelent közel 70 árus a bizonyíték arra, hogy vannak még olyan emberek, akik minőséget kínálnak. A másik bizonyíték a több száz vásárló, akik hozzájárultak a piaci forgataghoz és vásároltak, jól érezték magukat, vagy éppen csak kikapcsolódtak.

Erre lesz lehetőségük ismét, néhányuknak talán első alkalommal, de bizonyosan nem utoljára, augusztus 25-én a csiliznyáradi Platán panzió előtti zöld területen.

Ott, ahol a hétköznapokon ugyan nyugalom van, de havonta egyszer, egy szombati napra megtelik kofákkal a terület, akiktől biztosan nem vásárolunk seízű paradicsomot, vízízű barackot, vagy éppen silány minőségű ciroksöprűt, esetleg hamarjában összetákolt fa játékot.

Itt mindenki csak a minőségi árut találja meg és a hangulata olyan, mintha falunap lenne… de ez még annál is jobb.

(PR-cikk)