Tudtad, hogy bontott alkatrészeket is vásárolhatsz online?

2022. január 20. - 10:13

A bontott alkatrészeknek számos előnye van, amelyek miatt érdemes megfontolni, hogy ilyeneket vásárolj az autód javításához. Ma már az sem feltétel, hogy személyesen jelenj meg a bontóban, hiszen online intézheted az egészet!

A Suzuki az egyik legismertebb japán autótípus, hazánkban is rengetegen birtokolnak ilyen márkájú járművet. Sok olyan modell gördült le a gyártósorokról a múltban, amelyek megfizethetőségük és jó ár-érték arányuk miatt igen felkapottakká váltak. Autós berkekben úgy tartják, a Suzukikkal a világból is ki lehet menni, annyira tartósak. Nem véletlen, hogy még mindig rengeteg 20 év körüli Swift rója az utakat.

A gyárakban, többek között a hazai, esztergomi Suzuki gyárban is azon dolgoznak, hogy tartós komponensekből állítsák össze az autókat. A fizikával azonban nem lehet dacolni. A fékbetétek idővel elhasználódnak, továbbá egy sor más alkatrészt kell a természetes, használatból eredő kopás miatt javítani, vagy ha nincs más megoldás, cserélni.

A következőkben megmutatjuk, milyen bontott alkatrészeket lehet vásárolni az internet segítségével, legyen szó Swiftről, Vitaráról, Ignisről, WagonR+-ról, Altóról, Lianáról vagy más típusú Suzukiról.

Tudtad, hogy bontott alkatrészeket is vásárolhatsz online?

Elektromos alkatrészek

Az elektromos alkatrészek között a legkeresettebbek közé tartozik az önindító, a generátor, a gyújtás, a vezérlés, a motorvezérlő elektronika, a futómű és az ABS.

Meghibásodásuk esetén érdemes lehet szétnézni az AutobontoWebaruhaz.hu Suzuki autóbontójában! Ma már ehhez ki sem kell mozdulni otthonról, hiszen a neten könnyedén be lehet szerezni biztonságos forrásból a legkülönfélébb típusú Suzukikhoz az elektromos alkatrészeket is.

Karosszéria-alkatrészek

Aki sokat közlekedik, annak matematikailag minden esélye megvan rá, hogy előbb-utóbb egy balesetben érintett legyen. Vannak rutintalan sofőrök is az utakon, mások pedig a túlzott kockázatvállalásuk miatt okozhatnak baleseteket. Szóval még ha az ember nagyon körültekintő, akkor sincs rá garancia, hogy ne koccanjon neki valakinek vagy ne rongyoljon bele akár nagyobb tempóval valaki más.

Szerencsés esetben egy kisebb ütközést meg lehet úszni bizonyos karosszériaelemek cseréjével. A megoldás általában az, hogy bontott alkatrésszel pótolják a sérült elemet a szakemberek. Ezeket te magad is beszerezheted a neten.

Találhatsz ajtót, tükröt, lökhárítót és más kiegészítőket is, mint például a díszrács, a felni, a zárcilinder, a karosszériaüveg és a sárvédő. Akár napestig lehetne sorolni a listát! Keress rá arra, amire szükséged van és szinte biztosra veheted a sikert!

Motorkomponensek

Motor nélkül nincsen működő autó. Szerencsére a motor kapcsán is számos bontott komponenst találhatsz online. Ez azért jó hír, mert általánosságban véve az új vagy az utángyártott alkatrészek sokkal drágábbak.

Rendelhetsz motorral, vezérléssel vagy üzemanyag-ellátással kapcsolatos alkatrészeket is. A bontott Suzuki alkotóelemek repertoárjában szerepelnek továbbá az EGR-hez és az olajpumpához köthető összetevők is.

(PR-cikk)