Túl szép, hogy igaz legyen? Szeptembertől jelentősen csökkenhet az üzemanyag ára

2022. július 14. - 07:58 | Belföld

Úgy tűnik, végre rámosolyog a szerencse a sofőrökre, akik hónapok óta kénytelenek jelentősen drágábbért tankolni járműveiket, mint ahogy azt korábban megszokhatták. A jelek szerint szeptembertől változás várható.

Túl szép, hogy igaz legyen? Szeptembertől jelentősen csökkenhet az üzemanyag ára
Illusztráció (Fotó: TASR)

A Dáta bez pátosu adatelemzői a közösségi oldalukon jelezték, hogy júniushoz képest augusztusban 28 amerikai dollárral (27,88 euró) lehet olcsóbb a kőolaj ára. Míg az év hatodik hónapjában 123 dollárt (122,5 euró) fizettek egy hordó kőolajért, addig egy hónappal később már „csak“ 95 dollárt (94,6 euró) kell majd adni érte – írja a TV Noviny.

Az elemzők azt feltételezik, hogy az Ural kőolaj augusztusban 23 dollárral (22,9 euró) lehet olcsóbb a júniusi árakhoz képest – az előrejelzések szerint így az akkori 93 dollárról (92,61 euró) kereken 70 dollárra (69,7 euró), vagy még lejjebb kéne zuhannia.

A szakértők szerint ez ok a reményre, hogy az új iskolaév kezdetén sokkal olcsóbb lesz a benzin ára az eddigiekhez képest. Ez viszont nemcsak az autósokat érintheti pozitívan: az olcsóbb üzemanyag- és energiaáraknak köszönhetően az infláció is egy számjegyűre csökkenhet.

„Oroszország 2022 második félévében jelentősen kevesebb milliárdot kap az olcsó kőolajért és sokkal kevesebbet a be nem szállított földgázért. Egyszeriben így több lehet az energia, mint ahogy azt reméltük. A nyár igazolta, hogy az energiaárak ilyenkor általában csökkennek. Idén pedig van miből“ – írta bejegyzésében a Dáta bez pátosu.


(tvnoviny.sk)

Címkék: benzin, üzemanyag, kőolaj