Túlélte a tűzesetet a 61 éves férfi, aztán meghalt egy szörnyű balesetben Köbölkútnál

2023. február 21. - 14:58 | Régió

Január elején két rendőr megmentette egy férfi életét azzal, hogy kihozták őt a lángoló családi házból. Hősies tettükért a belügyminiszter is kitüntette őket. A kimentett férfi viszont már nem tudott köszönetet mondani a rendőröknek, egy hónappal a történtek után életét vesztette egy közúti balesetben – írja a noviny.sk.

Túlélte a tűzesetet a 61 éves férfi, aztán meghalt egy szörnyű balesetben Köbölkútnál
Rendőrségi felvétel

A rendőrség bátorkeszi (Komáromi járás) kirendeltségén szolgálatot teljesítő járőrök 7 óra körül kaptak bejelentést, miszerint kigyulladt egy családi ház Köbölkúton. Noha a község nem az ő körzetükbe tartozik, elindultak a helyszínre, mivel úgy vélték, hogy a párkányi rendőröknek tovább tarthat az út oda.

A járőrök hét perc alatt a helyszínen voltak. A szomszédok a ház előtt álltak, és mondták, hogy annak 61 éves tulajdonosa még odabent van, nem hajlandó elhagyni az épületet. Az egyik rendőr azonnal berohant, és meg is találta a férfit, aki egy helyben állt, és nézte a tüzet. Miközben próbálta őt kirángatni a rendőr, a férfi ellenkezett, és megkapaszkodott a korlátban. Végül a másik rendőr is behatolt az épületbe, és közös erővel kihozták a férfit.

A férfi égési sérüléseket szenvedett az orrán és a fülén. Jól láthatóan ittas állapotban volt, nem volt hajlandó együttműködni. A férfit és a szomszédokat is biztonságos távolságba vitték a háztól, a kiérkező tűzoltók pedig megkezdték az oltást. A két rendőrt bátorságáért kitüntette a belügyminiszter. Ha a párkányi rendőrökre hagyták volna a kiszállást, azoknak kétszer annyi időbe telt volna a helyszínre érni, a ház tulajdonosa pedig vélhetően a lángok martalékává vált volna.

A 61 éves férfinek viszont nem volt ideje köszönetet mondani megmentőinek. Néhány nappal később kiengedték a kórházból, és elkezdett dolgozni egy építkezésen, Nyitrán. Február 17-én, pénteken 23 éves ismerőse mellett ült az autóban, amikor az Köbölkútnál lerepült az útról, egy fának csapódott, majd a tetejére borulva az árokba zuhant. A 61 éves férfi a helyszínen életét veszette, míg a kocsit vezető fiatalember két órával a kórházba szállítást követően hunyt el.

A Dobré Srdiečka társulás a közösségi oldalán közölte, hogy mindkét elhunyt családja rossz anyagi körülmények között él, ezért gyűjtést szerveztek a temetési költségek előteremtésére. Az összegyűlt pénzt elosztják a két család között.


(noviny.sk)