Túlságosan is beleélte magát a halloweenba a 24 éves férfi: Jokernek öltözve késelte meg a metró utasait, majd tüzet gyújtott

2021. október 31. - 15:55 | Külföld

Több embert megkéselt vasárnap egy Jokernek öltözött férfi a tokiói metrón, majd tüzet gyújtott - közölte a helyi rendőrség.

Túlságosan is beleélte magát a halloweenba a 24 éves férfi: Jokernek öltözve késelte meg a metró utasait, majd tüzet gyújtott
Illusztrációs felvétel (Pexels)

Az NHK japán televízió közlése szerint legkevesebb tíz ember sérült meg, köztük egy idős férfi súlyosan.

A 24 éves támadót a helyszínen őrizetbe vették és gyilkossági kísérlet gyanújával indult nyomozás ellene.

A támadás indítéka egyelőre nem ismert. Két hónapon belül ez volt a második késelős támadás a tokiói tömegközlekedésben.

A televízióban bemutatott felvételek szerint tűzoltók, rendőrök és mentősök mentették ki az utasokat, akik közül sokan az ablakon keresztül próbáltak menekülni, amikor a szerelvény beért az állomásra. Egy videofelvételen jól látszik, amint az utasok menekülnek a szerelvény egy kocsijából, ahol tüzet gyújtott a támadó.

Az NHK híradása szerint miután megkéselte az utasokat, a gyanúsított olajhoz hasonló folyadékot öntött ki és meggyújtotta.

Augusztusban, a tokiói olimpia zárónapja előtt egy 36 éves férfi 10 utast késelt meg egy tokiói vonaton. A férfi a rendőrségen azt vallotta, hogy olyan nőket akart megtámadni, akik boldognak látszottak.

MTI

Címkék: Joker, késelés, Tokió