Tumorműtétje után a kemoterápia helyett a futballt választotta a Lecce kapitánya

2021. május 5. - 21:35 | Sport

Tumorműtétje után a kemoterápia helyett a futballt választotta Marco Mancosu, az olasz másodosztályban a feljutásért küzdő Lecce csapatkapitánya.

Tumorműtétje után a kemoterápia helyett a futballt választotta a Lecce kapitánya
Fotó: AFP

A 32 éves játékos egy ideg titkolta betegségét, majd szerdán közösségi oldalán bejelentette, hogy március 26-án daganatos megbetegedés miatt megoperálták.

"Olyan világot láttam, amelyről előtte fogalmam sem volt, a szeretteim szemében ott volt a rémület. Az orvosok azt mondták, hogy vége az idényemnek, de én két hét elteltével ismét a pályán voltam" - közölte a középpályás, aki a szezon során 28 meccsen nyolc gólt szerzett.

Mancosu hozzátette, hogy egy hónap után vissza kellett volna mennie Milánóba, hogy megtudja, szüksége van-e kemoterápiára, ő azonban még nem tette ezt meg, mert azt akarja csinálni, amit a legjobban szeret a világon.

"Futballozni akarok, aztán majd az idény után meglátjuk. Én máris nyertem" - fejtette ki a kapitány, akinek csapata két fordulóval a vége előtt a másodosztály harmadik helyén áll, két pontra a közvetlen feljutást jelentő második pozíciótól.


(MTI)

Címkék: Marco Mancosu