Tüntetni készültek a miloslavovi incidens egyik főszereplőjének háza előtt, a rendőrség közbelépett!

2022. január 9. - 18:56 | Régió

Az interneten vasárnap délután háromra hirdették meg a Tüntetés az igazságért nevű eseményt Miloslavovba (Annamajor - Szenci járás). A rendőrség is felkészült a fogadásukra.

Tüntetni készültek a miloslavovi incidens egyik főszereplőjének háza előtt, a rendőrség közbelépett!
Fotók: Szinghoffer Mátyás (További felvételekért kattints!)
Korábban már megírtuk, hogy múlt vasárnap délután a meggyötört kislány egy barátnőjével ment el otthonról, azzal, akivel az iskolában is egy padban ül. A kislány délután háromkor beszélt még telefonon az édesanyjával, azt mondta, merül le a telefonja, ezért kikapcsolja, és majd csak akkor kapcsolja vissza, mikor már megy a vonatra. Az édesanyja viszont este hétkor hiába várta őt, nem érkezett a vonattal. Nem tudta őt elérni, később pedig a rendőrség jelezte, hogy kórházba szállították meztelenül és sérülten.

A kislány arra emlékezett, hogy valakinek a partiból kiöntötte a kofoláját, ez váltotta ki a retorziót. A tőle évekkel idősebb lány alkoholt öntött a szájába, és úgy tartotta őt, hogy azt le is nyelje. A nyilvánosságra került videókon agresszorként feltűnő lány édesanyja rendőr, és a kislányt úgy fogja, hogy hátulról a lábain ül, háta pedig ki van fordulva. A levetkőztetett lányt a nyakánál fogva tartja, haját húzza és közben nevet. A körülöttük állók eközben videóztak és fotóztak. A lányt levetkőztették, telefonját összetörték. Az eset után kórházba került, ahol adtak neki melltartót és pelenkát, mert semmi nem volt rajta. (Teljesen más történetet mesélt a videón agresszorként fellépő lány édesapja.)

A kerületi rendőrség egyébként a felbujtás gyanúját vizsgálja a miloslavovi incidens kapcsán. Az ügyről érdeklődik a parlament elnöke, és foglalkozni készülnek vele a parlament belbiztonsági bizottáságban is.

Az incidensre reagálva a tüntetést a támadónak tartott lány családjának háza elé szervezték, az eseményre viszont rohamrendőrök is kivonultak, valamint konfliktuskezelő csapat bevetésével próbáltak tompítani az indulatokon.

A rendőrség a tüntetésre megjelölt utcát mindkét irányból lezárta szalaggal. A tüntetők között sok volt a fiatal, egyikükön "Ferencváros" feliratú kabát volt, akadt, aki videózott vagy élőben közvetítette az interneten az eseményt. Egy személy akasztókötelet is hozott magával, amit bátran felmutatott.

A helyszínen megjelent a település alpolgármestere, aki arra kérte az embereket, hogy távozzanak. Figyelmeztetett a rendőrség is, hogy a gyülekezés jelenleg tiltott, majd négy óra környékén elkezdte kitolni a tüntetőket az utcából.

Később a Facebookon tájékoztattak, hogy két személyt, fiatalokat állítottak elő, mivel nem tudták azonosítani magukat. Összességében 14 személyt azonosítottak, akiknek az ügyét a járványügyi korlátozások megsértése miatt az illetékes regionális közegészségügyi hivatalnak továbbítják.

(parameter)