Tüntetők bénítják meg a fővárost? A polgármester arra kéri a rendőröket, védjék meg Pozsonyt!

2021. augusztus 4. - 15:39 | Régió

A csütörtökre (augusztus 5.) beharangozott újabb tüntetések miatt a főváros önkormányzata arra kérte a rendőrséget, hogy védje meg Pozsonyt (Bratislava) – jelentette be Matúš Vallo főpolgármester azokra a felhívásokra hivatkozva, hogy a következő napokban az ország minden tájáról minél többen vonuljanak a fővárosba és akadályozzák a forgalmat.

Tüntetők bénítják meg a fővárost? A polgármester arra kéri a rendőröket, védjék meg Pozsonyt!
Fotó: TASR - illusztráció

„A rendőrfőkapitány azt mondta, hozzá kell szoknunk ez effajta véleménynyilvánításokhoz is, melyek másokat korlátoznak. Ezt tiszteletben is tartjuk. Csakhogy járványhelyzetben óriási különbséget látok aközött, hogy valaki kinyilvánítja a véleményét, vagy pedig veszélynek teszi ki Pozsony lakosságának egészségét és biztonságát, ami újabb lezárásokat eredményezhet” - jelentette ki Vallo.

A poglármester rámutatott, hogy a pozsonyiak többsége felelősen viselkedik a járvány várható harmadik hulláma előtt, figyel a járványügyi szakértők figyelmeztetésere és betartja a higiéniai és egyéb szabályokat.

„Ezért tiszteletet érdemelnek, nem pedig azt, hogy gyalázzák, leköpdössék őket és órákra megbénítsák az egész várost”

- szögezte le Vallo. Csütörtökön ismét az oltás, a tesztelés és a járványügyi intézkedések, továbbá az államfő, a kormány és a parlament ellen fognak tüntetni Pozsony központjában.

A közösségi hálókon terjedő felhívások szerint a tüntetők reggeltől a kormányhivatal és az elnöki palota előtt fognak tüntetni és ismét fontos útvonalakat akarnak blokkolni.

A fővárosi és az állami rendőrség is készül a tüntetésekre, az Óváros önkormányzata biztonsági okokból két napra ismét bezárja a Grassalkovich-palota kertjét.

(TASR)