Turistákat akar látni Nyitra megye, ezért létre is hoztak egy szervezetet, amelynek dolga, hogy odacsalogassa az embereket

2021. október 25. - 20:43 | Régió

Megkezdte működését a Nyitra megyei regionális turisztikai szervezet (KOCR). A megyei önkormányzat, valamint a nyitrai, Duna-menti, barsi (Tekov) és a Štúrovo-Parkan területi idegenforgalmi szervezetek képviselői hétfőn írták alá az alapító okiratot a nyitrai megyeházán.

Turistákat akar látni Nyitra megye, ezért létre is hoztak egy szervezetet, amelynek dolga, hogy odacsalogassa az embereket
Nyitra (Fotó: Nyitra Facebook-oldala)

A hétfői ülésen megválasztották a testületeket, valamint jóváhagyták az alapszabályt és a tagdíjakat is. "Az alapító közgyűlésen Eva Antošovát, a Nyitra Megyei Önkormányzat alelnökét választották meg a Nyitra megyei KOCR elnökének. Az ügyvezető igazgató pozícióját Vladimír Vnuk fogja betölteni" - közölte Oľga Prekopová, Milan Belica megyefőnök szóvivője.

Antošová szerint az alapító közgyűlés a Nyitra megyei idegenforgalom fellendítésének fontos mérföldköve. "A KOCR feladata az egyes területi szervezetek együttműködésének összehangolása, emellett pedig a helyi kézművesek, termelők, borászok támogatása, továbbá a műemlékvédelem és a megye népszerűsítése, hogy minél több hazai és külföldi turistát sikerüljön idevonzani, így segítve a kulturális turizmus fejlődését is" - tette hozzá az újonnan megválasztott elnök.

TASR