A turistaszezon beindulásával a tolvajok is munkához látnak

A nyári turistaszezon nem csak a kirándulók számára, de a tolvajoknak is elkezdődött – a felhőtlen nyaralás pillanatokon belül rémálommá válhat, ha nem vigyázunk.

A tolvajok általában a félreeső helyekre összpontosítanak, ahol viszonylag kevés ember mozog.  A rendőrség ezért azt tanácsolja, hogy értékeinket mindig vigyük magunkkal, és semmit se hagyjunk olyan látható helyen, ami esetleg felkeltheti a figyelmet.

„Néhány nappal ezelőtt feltörtek egy parkoló személyautót a Tátrában, mely során ellopták a tulajdonos pénztárcáját, személyes iratait és a mobiltelefonját is” – tájékoztatott Daniel Džobanik rendőrségi szóvivő.

A tolvajok gyakran kockáztatnak: előfordul, hogy csupán azért törik be a jármű ablakát, mivel felfigyeltek egy tárgyra, ami első látásra értékesnek tűnik. „Egy gyerek a műszerfalnál hagyta a néhány centes játéktelefonját. A tolvaj azonban nem vette észre, hogy nem valódi telefonról van szó, így betörte az autó ablakát” – tájékoztatott Jozef Štefaňák, a Magas-Tátrában üzemelő városi rendőrség tagja.

A tátrai városi rendőrök ezért négynyelvű figyelmeztető cédulákat hagynak a parkoló autók szélvédőjén. Az állami rendőrség hasonlóan arra figyelmezteti az embereket, hogy a személyes iratokat, de még autópapírokat se hagyják a bezárt járműben.

noviny.sk/para