Tűz alá vették a Smer dinoszauruszai az SaS képviselőnőjét, aki segített egy anyukának

2018. január 16. - 14:42 | Belföld

Natália Blahová (SaS) abban segített egy anyukának végrehajtani a bíróság határozatát, és elhozni gyermekét az édesapjától. Egyúttal felszólította a Smer által a gyermekombudsmani posztra jelölt Viera Tomanovát (korábbi munka-, szociális és családügyi minisztert), hogy mondjon le, mert nem végzi rendesen a dolgát.

Tűz alá vették a Smer dinoszauruszai az SaS képviselőnőjét, aki segített egy anyukának
Natália Blahová (Fotó: TASR)

Blahová a hét végéig adott időt a lemondásra, és úgy véli, hogy amennyiben Tomanová eleget tesz ennek, megspórol ezzel egy fiaskót, ami rágalmazás, köztisztviselői hatalommal való visszaélés és bírósági döntés végrehajtásának akadályozása címén indulna ellene.

Blahová keddi sajtótájékoztatóján hangot adott nemtetszésének, amiért Ján Richter (Smer) jelenlegi miniszter védelmébe vette az ombudsmant, aki ráadásul a nyilvánosság előtt vitatkozik személyes ügyekről. Tomanová azzal vádolta meg Blahovát, hogy egy "emberrablás" kísérletében vett részt, amikor az asszisztensnőjével együtt a szociális ügyi hivatal munkatársaiként mutatkoztak be, hogy visszajuttassák a lányt az édesanyjához.

Az SaS képviselője ugyanakkor ezt visszautasítja, szerinte egyikük sem így mutatkozott be, ellenben morálisan az édesanya mellé állt, akinek joga volt együtt tölteni a hétvégét a gyermekével. Elárulta azt is, hogy az édesanya kérte őt segítségre, és ezt korábbi szociális tanácsadóként nem akarta visszautasítani.

Tomanová tiltakozott Blahová szavai ellen, szóvivője, Pavol Kováč pedig közölte, minden egyes esethez felelősségteljesen állnak hozzá.

Ján Richter leszögezte, nem ismétlődhet meg, amit Blahová tett. "Nem történhet meg, hogy egy politikus pozíciójából adódóan részt vegyen egy ilyen önhatalmú igazságszolgáltatási aktusban" - jelentette ki. Úgy véli, Blahová ebből politikai tőkét akar csak kovácsolni.

Ezt pedig Blahová utasította vissza, mondván, hogy ő mediálisan nem kívánt ebben az ügyben szerepelni, az első, aki nyilvánosan beszélt az esetről, éppen Tomanová volt.

(TASR)