Tűz ütött ki az éjjel egy zsolnai lakóházban, de mindenkit időben kimenekítettek!

2021. május 15. - 07:23 | Régió

Este tíz óra után tűz ütött ki egy zsolnai lakóház tetőterében, gyorsan terjedt, de sikerült mindenkit időben kihozni és a tűzoltók 23.15-re már lokalizálták is.

Jaroslav Kapusniak, a zsolnai járási tűzoltóság igazgatója közölte, hogy mintegy 20 x 10 méteres tetőszerkezet borult lángba, amit emelőkosaras technikával oltottak. "A tűz terjedése nagyon intenzív és gyors volt, ellepte az egész tetőt" - mondta.

Pavel Cesnek bevetési parancsnok azt közölte a TASR hírügynökség munkatársával, hogy kiérkezésükkor már az egész tetőtér lángokban állt, ugyanakkor 35 ember már maga kijött és mintegy 10-an gyűltek össze a környékén. "A fenti helyiségek már teljesen befüstölődtek, tehát légzőkészülékben kellett dolgoznunk. Két vezetékkel oltottuk a tetőteret, két tűzoltónk pedig a lakásokat kutatta át. Találtunk még bent embereket, akiket végül kivezettünk. Biztosítottunk evakuációs autóbuszt, mivel néhány gyermek fel sem volt öltözve, csak épp úgy, ahogy kivették az ágyból" - mondta.

Peter Fiabáne polgármester közölte, hogy a helyszínen összeterelték a lakóházban élőket, hogy megtudják, kinek kell segítség, aki nem tud hova menni. "Végül három család maradt, 15 személy, abból hét gyermek" - fogalmazott. Őket a járási hivatal és a hadsereg által biztosított hálózsákok és ágyak segítségével az egyik alapiskola tornatermében helyezték el. További három család a hozzátartozóitól kért segítséget.

A polgármester kifejtette, meg kell vizsgálni, sérült-e a lakóház szerkezete, ha viszont nem, akkor a szavai szerint nem akarnak visszaélni a helyzettel, és ilyen módon elérni, hogy az egyébként leélt házat lebontsák. Tart viszont attól, hogy a tetőszerkezetet le kell szedni teljesen, és ugyan a lakásokat nem érintette a tűz, a lakók egyelőre nem térhetnek vissza.

(TASR)