Tűz ütött ki a dunaszerdahelyi Minit épületében!

2018. június 1. - 10:08 | Régió

Tűz ütött ki pénteken délelőtt a dunaszerdahelyi Minit területén.

Tűz ütött ki a dunaszerdahelyi Minit épületében!
Fotók: Paraméter/HaZZ/olvasói felvételek - további képekért kattints!

A fagyasztott pékárut gyártó vállalat területén délelőtt 9 óra környékén keletkezett tűz. A sűrű fekete füstöt szinte az egész járás területén látni.

Információink szerint egy gépet javítottak, amikor a hegesztési munkálatok közben tűz ütött ki. Az alkalmazottak először csak azt észlelték, hogy elment az áram, ezt követően evakuálták őket. Az épület minden helyiségét ellenőrizték, mindenkit sikerült kimenekíteni.

A helyszínre időközben tűzoltósági autóbusz is érkezett, ahol az emberek árnyékba húzódhatnak, vizet osztanak. Az üzem alkalmazottai közül senki nem mehetett vissza az épületbe, a vezetőség hazaküldte őket.

Úgy tudjuk, egy személy füstmérgezést szenvedett, további sérültekről nem tudni.

A lángokkal a dunaszerdahelyi, a somorjai, a nagymegyeri, a galántai és a nagyszombati hivatásos tűzoltók, valamint a környező települések önkéntes tűzoltói küzdenek: Kisfaludról, Dióspatonyból, Csilizradványról, Tejfaluból, Bősről, Szentmihályfáról, Hodosból, Nagypakáról, Légről, Gombáról és Oroszvárról. Az állami és a városi rendőrség illetékesei is a helyszínen vannak.

A tűzeset szűkebb környékét a rendőrök lezárták, emiatt pedig jelentős forgalmi dugók alakultak ki a városban.

A rendőrség figyelmezteti a dunaszerdahelyi lakosságot, hogy zárják be az ablakokat, mert a tűzeset során mérgező anyagok kerülhettek a levegőbe.

Értesülésünk szerint a történtek miatt összehívták a dunaszerdahelyi válságstábot, valamint értesítették a környezetvédelmi hivatalt is.

A tüzet délután 13 óra környékén sikerült lokalizálni, az oltás továbbra is folytatódik. A tűzoltók igyekeznek az épület összes szellőzőnyílását kinyitni, hogy a füst mielőbb távozni tudjon.

12:30 környékén még sűrű füst szállt fel az épületből:

Röviddel 13 óra után már kisebb a füst:

A tűzeset során keletkezett anyagi kár hatalmas, a Minit tulajdonosa szerint eléri a 10 millió eurót.

A helyszínen vannak a tűzszerészek és a belügyminisztérium specialistái, röviddel 13 óra után pedig megérkezett Denisa Saková belügyminiszter is.

Minit Slovakia: Nem lesz fennakadás az áruellátásban

A délelőtti hatalmas tűzvész során személyi sérülés nem történt, mert idejekorán sikerült evakuálni a helyszínről minden dolgozót – áll a Minit Slovakia Kft. dunaszerdahelyi családi vállalat pénteken kibocsátott sajtóközleményében.

Azt is leszögezik, hogy a tüzet sikerült eloltani, amelynek oka egyelőre ismeretlen.

A mélyhűtött pékárut termelő cég a közlemény szerint maradéktalanul képes a történtek után is teljesíteni a megrendeléseket.

A Minit Slovakia Kft. Közép-Európa egyik meghatározó, mélyhűtött pékipari termékeket gyártó cége. Szlovákián kívül termékeivel jelen van Csehországban, Ausztriában, Oroszországban, Bulgáriában és Fehéroroszországban is.

(parameter)